Ήρθε κι έδεσε το Le Lyrial – Αισιόδοξα μηνύματα για την κρουαζιέρα στο Ρέθυμνο

Αργά αλλά σταθερά βελτιώνονται οι προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στο Ρέθυμνο. Το πλοίο Le Lyrial της Compagnie du Ponant με έδρα τη Μασσαλία της Γαλλίας, κατασκευάστηκε πέρυσι από την Fincantieri στην Ancona της Ιταλίας και στο 143 μέτρων σκαρί του μετέφερε στο Ρέθυμνο 254 ταξιδιώτες με τα 160 άτομα προσωπικό.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα στοιχεία για την κρουαζιέρα στο Ρέθυμνο σε πλοία μέτριας και χαμηλής επιβατικής δύναμης, γίνονται όμως ταυτόχρονα προσπάθειες για την προσέλκυση και μεγαλύτερων πλοίων με αγκυροβόληση εκτός λιμανιού. Σε κάθε περίπτωση, απόλυτα αναγκαία είναι η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα, όπως και η κατασκευή ειδικής προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια.

Η ασφάλεια ως κυρίαρχο θέμα, καλύπτεται από το λιμάνι Ρεθύμνου με τις εγκαταστάσεις ελέγχου του, ενώ και σκύλος της αντιτρομοκρατικής από το Ηράκλειο μεταφέρεται, όποτε κριθεί απαραίτητο.

Όμως εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο λιμενοβραχίονα κάτι που θα γίνει μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη, όπως και η κατασκευή προβλήτα για την κρουαζιέρα.

Αυτό που ήρθε κι έδεσε κυριολεκτικά το κρουαζιερόπλοιο είναι η γραφική παλιά πόλη και τα ενετικά στοιχεία του Ρεθύμνου, αφού το πλοίο είχε βρεθεί στο Ναύπλιο και στη συνέχεια στη Σαντορίνη.

Πρόκειται για πλοίο με οικολογική λειτουργία και ευαισθησία στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, όπως εξάλλου και το Ρέθυμνο με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις του και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Το λιμάνι του Ρεθύμνου μπορεί να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοιο μήκους έως και 180 μέτρων. Στο προσεχές διάστημα θα γίνει συνάντηση φορέων με σημαντική εταιρεία του κλάδου.

Στόχος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, είναι να δικτυωθεί η περιοχή με αντίστοιχους λιγότερο πολύβουους προορισμούς που συνδυάζουν το γραφικό περιβάλλον με τις αρχαιότητες, ακόμη και βιωματικές δράσεις στον πρωτογενή τομέα.

Ήδη κάθε Τετάρτη και Παρασκευή φτάνουν στο Ρέθυμνο 3 με 7 λεωφορεία με τουρίστες κρουαζιέρας από τους όμορους νομούς, ενώ θα γίνει προσπάθεια προσέλκυσης και μεγαλύτερων πλοίων που θα αγκυροβολούν εκτός λιμανιού, ενώ τις Δευτέρες και τα Σάββατα δένουν στη μαρίνα Ρεθύμνου μικρά κρουαζιερόπλοια.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

le lyrial limani rethymnou (1)

le lyrial limani rethymnou (2)

le lyrial limani rethymnou (3)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κλειστό από Δευτέρα το τμήμα της επαρχιακής οδού 31 από την διασταύρωση με την Παλαιά Εθνική οδό Ρεθύμνου – Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κάνει γνωστό ότι από την Δευτέρα 20/07/2020 …

Ρέθυμνο – Οδηγοί προσοχή! – Κλείνει το τμήμα της επαρχιακής οδού 3…

Κλειστό από αύριο το τμήμα της επαρχιακής οδού 3 από διασταύρωση προς Αμπελάκι και Καρίνες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize