Τελευταία Νέα

Έτοιμος &.. κλειστός ο παιδικός για παιδιά με αναπηρία – Νέο γενικό τμήμα σε Κουμπέ ή Καλλιθέα

Γνωρίζουν το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας από την αρχή της ζωής τους κι όμως αυτό, δεν σταματά εκεί. Ο λόγος για τα παιδιά με αναπηρίες που εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στη σχετική δομή ολοκληρωμένης φροντίδας του Δήμου Ρεθύμνου.

Ο εξοπλισμός μένει σε αχρησία στο υπόγειο, ενώ η δημοτική αρχή επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να λειτουργήσουν νέα γενικά τμήματα ακόμη και σε ιδιωτικά κτίρια, αφού οι αιτήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Κατ’ ευφημισμόν και μόνο αποτελεί βρεφονηπιακό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας, η πρότυπη μονάδα – στολίδι στον Μασταμπά Ρεθύμνου, αφού η φροντίδα για κατάλληλες προσλήψεις αγνοείται. Το αποτέλεσμα είναι ο εξοπλισμός για το τμήμα παιδιών ΑμεΑ να βρίσκεται σε κούτες στο υπόγειο και να μην λειτουργεί ο δεύτερος παιδικός σταθμός ΑμεΑ σε επίπεδο Κρήτης, μετά από αυτόν στο Ηράκλειο.

Σίγουρα είναι πολύ τυχερά τα παιδάκια που φιλοξενεί εδώ και 1 χρόνο περίπου η νέα αυτή δομή, όμως ταυτόχρονα αποτελεί κατάφωρη αδικία για τα παιδάκια με δυσκολίες σε τόσο νεαρή ηλικία να μην μπορούν να κοινωνικοποιηθούν σε μια μονάδα ολοκληρωμένης φροντίδας. Ο Πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρης Τσιομπίκας, θα επανέλθει για πολλοστή φορά στο ζήτημα, ζητώντας την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού που χρειάζεται για να λειτουργήσει άρτια ο δημοτικός παιδικός σταθμός ΑμεΑ.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για φιλοξενία σε δημοτικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ έχουν ήδη σχεδόν αγγίξει αύξηση της τάξης του 50%, από 500 πέρυσι σε 727 μέχρι στιγμής. Πέρυσι ο δήμος φιλοξένησε 460 συνολικά παιδιά με τροφεία και επιδότηση ΕΣΠΑ, οπότε και θα δοθεί σκληρός αγώνας με συγκέντρωση δικαιολογητικών από τους γονείς για να βρουν μια θέση τα παιδιά τους σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.

Ο Γρηγόρης Τσιομπίκας διαβεβαιώνει ότι ακόμα και με μίσθωση κατάλληλου ιδιωτικού χώρου, θα λειτουργήσει από Σεπτέμβρη νέο τμήμα στην Καλλιθέα ή στον Κουμπέ – Σοχώρα για την εξυπηρέτηση περαιτέρω περιοχών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

dimotikos paidikos stathmos (1) dimotikos paidikos stathmos (2) dimotikos paidikos stathmos (3) dimotikos paidikos stathmos (4) dimotikos paidikos stathmos (5)

Δείτε επίσης!

Επίθεση με βιτριόλι – Το κινητό της μασκοφόρου μπορεί να οδηγήσει σύντομα στη σύλληψή της

Θέμα ωρών να οδηγηθεί η δράστις στη δικαιοσύνη, εκτιμούν οι Αρχές  – Ως αύριο αναμένεται να έχουν …

Ρέθυμνο – Η ενορία Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα απαντά για τα νεκρά χελιδόνια στο καμπαναριό του Ιερού Ναού

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε από την φιλόξενη ιστοσελίδα σας για την θανάτωση νεοσσών, που συνέβη κατά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *