Τελευταία Νέα

Έρχονται οι επιδοτήσεις!

Τέλος Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου θα μπορεί να δοθεί η πρώτη δόση του 50% των φετινών επιδοτήσεων για την ενιαία ενίσχυση των αγροτών και ως το τέλος της χρονιάς να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.  Δεν αποκλείεται μάλιστα να ληφθεί πολιτική απόφαση από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ώστε να δοθούν όλα τα χρήματα σε μία δόση.

Οι καθυστερήσεις των πληρωμών αποδίδονται στις διαπραγματεύσεις μέχρι το κλείσιμο συμφωνίας και στην έλλειψη ρευστότητας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις 18 Αυγούστου είχε στείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης έγγραφο στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κι έτσι σε ό, τι αφορά στις εξισωτικές αποζημιώσεις, έχουν υπολογιστεί τα ποσά και έχουν εκδοθεί οι παρτίδες πληρωμών για τις εκκρεμότητες των ετών 2008, 2009 και 2010.

Για το έτος 2011 μέχρι και το τέλος του Αυγούστου έχει υπολογιστεί το αντίστοιχο ποσό και είναι έτοιμες οι παρτίδες πληρωμής και για το χρονικό αυτό διάστημα. Για το 2012 όμως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένει την ολοκλήρωση διασταυρωτικού ελέγχου μέσα στις επόμενες μέρες.

agrotika (1) agrotika (3) agrotika (2)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σωρεία ζωοκλοπών λόγω… πανσελήνου και Δεκαπενταύγουστου!

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της ζωοκλοπής τα τελευταία 24ωρα στο Ρέθυμνο. Οι αυξημένες κοινωνικές …

Ρέθυμνο – Στα 2,40 ευρώ έπεσε η τιμή του ελαιολάδου – “Έρχεται” βεντέμα φέτος

Την πλήρη απογοήτευση των ελαιοπαραγωγών που βλέπουν το προϊόν τους να διατίθεται σε εξευτελιστικές τιμές, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize