Τελευταία Νέα

Έργα δύο ταχυτήτων, άλλα ξεκίνησαν εκ νέου και άλλα παρέμειναν στον.. πάγο, καλοκαιριάτικα

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στην ανάπλαση της Σοχώρας η οποία είχε σταματήσει εξαιτίας της τραπεζικής αργίας με έμφαση στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό. Στον πάγο παραμένουν τα υπόλοιπα 5 μεγάλα έργα ΕΣΠΑ στο Δήμο Ρεθύμνου στην καρδιά του καλοκαιριού με δεύτερη εξαίρεση το σχολείο στο Σφακάκι και το κτίριο Β1, γιατί ένας εκ των τριών εργολάβος είναι ο ίδιος με του έργου στην Σοχώρα, όμως εάν βαλτώσουν και πάλι οι πληρωμές σε 10 μέρες θα υπάρξει και νέα στάση εργασιών λόγω έλλειψης ρευστού χρήματος.

Από το πρωί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει συντονισμός των εργασιών γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου και χωρίς να είναι μέχρι τώρα γνωστή κάποια ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος. Το ανατολικό παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου το πιο πιθανό είναι να μείνει ως έχει τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο και λόγω τουριστικής περιόδου, αλλά και επειδή ο εργολάβος έχει λάβει μόλις 200.000 ευρώ από τα περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού. Σίγουρα θα αποκατασταθεί όμως ωστόσο η ασφάλεια των διερχομένων.

Αγώνας δρόμου γίνεται για τα νέα σχολεία σε Γεράνι, Ατσιπόπουλο και Σφακάκι ώστε να υποδεχθούν το συντομότερο δυνατόν μαθητές, ενώ μέσα στη βδομάδα θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες ανάπλασης στις οδούς Κριάρη – Κουρμούλη, εάν καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση του εργολάβου για να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

Οι δήμοι του νομού Ρεθύμνου, δια στόματος του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου του Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη και λαμβάνοντας υπόψιν τα ως άνω που ανέφερε, πραγματοποιούν έκκληση για γρήγορη ομαλοποίηση της “τραπεζικής αταξίας” και να δοθεί έμφαση στην αποπεράτωση των έργων ΕΣΠΑ.

erga anaplasis soxora (7) erga anaplasis soxora (6) erga anaplasis soxora (5) erga anaplasis soxora (4) erga anaplasis soxora (3) erga anaplasis soxora (2) erga anaplasis soxora (1) marinakis

Δείτε επίσης!

Ο δήμος Ρεθύμνου για το κληροδότημα Τρανταλλίδη – Το κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συνάντηση εργασίας μεταξύ …

Ρέθυμνο – Παραφωνίες στη διαδικασία για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο με τραπεζοκαθίσματα

Η  Επιτροπή Ελέγχου των δικαιολογητικών για την κατάληψη του επιπλέον  κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, έχοντας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize