Τελευταία Νέα

Ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή, σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες με κάθε τρόπο. Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε ότι ο πολιτισμός μας, η δημοκρατία και οι διεθνείς συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβάλλουν τη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία μας (διάχυση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της χώρας) και τη δημιουργία όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Είναι πλέον γνωστό, ότι μετά τη συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, οι πρόσφυγες που βρισκόταν στην Ελλάδα εγκλωβίζονται εδώ. Χρειάζεται λοιπόν να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, εκ μέρους της πολιτείας, στα πλαίσια του προγραμματισμού της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Παλεύουμε για ένα σχολείο, που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με την άμεση λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτά σχολεία. Τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών να έχουν τη δυνατότητα να γραφούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο, όπως είχε γίνει και τη δεκαετία του 1990.
Η εγκατάσταση των προσφύγων στον αστικό ιστό είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Ζητάμε επομένως από το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης γι’ αυτά τα παιδιά και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, που θα καλύψουν αυτά και όλα τα υπόλοιπα κενά στη δημόσια εκπαίδευση.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς