Τελευταία Νέα

Ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή, σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες με κάθε τρόπο. Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε ότι ο πολιτισμός μας, η δημοκρατία και οι διεθνείς συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβάλλουν τη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία μας (διάχυση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της χώρας) και τη δημιουργία όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Είναι πλέον γνωστό, ότι μετά τη συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, οι πρόσφυγες που βρισκόταν στην Ελλάδα εγκλωβίζονται εδώ. Χρειάζεται λοιπόν να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, εκ μέρους της πολιτείας, στα πλαίσια του προγραμματισμού της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Παλεύουμε για ένα σχολείο, που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με την άμεση λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτά σχολεία. Τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών να έχουν τη δυνατότητα να γραφούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο, όπως είχε γίνει και τη δεκαετία του 1990.
Η εγκατάσταση των προσφύγων στον αστικό ιστό είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Ζητάμε επομένως από το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης γι’ αυτά τα παιδιά και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, που θα καλύψουν αυτά και όλα τα υπόλοιπα κενά στη δημόσια εκπαίδευση.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δείτε επίσης!

Κόσοβο – Τώρα… “μέλι” για τον Ερντογάν! – “Πάντα είχαμε φιλικές σχέσεις”

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επισκέφθηκε χθες, Κυριακή, την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον …

Reuters – Το ΝΑΤΟ κρατά κρυφό θερμό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας-Τουρκίας – Γιατί, άραγε;

Μην λύνεις σήμερα ό,τι μπορεί να αναβληθεί για αύριο. Πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για κάποιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize