Τελευταία Νέα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση και Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό

oloimera sxoleia

Μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου που παγώνει για πολλά χρόνια τους μισθούς των  Δημοσίων υπαλλήλων, και τη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική της λιτότητας και της ανέχειας (κατ’ εφαρμογή του 3ου μνημονίου που υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) συνεχίζει η συγκυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με σαρωτικού τύπου αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, στις ασφαλιστικές εισφορές και στο ύψος των συντάξεων.

Η νέα μορφή του αντεργατικού ασφαλιστικού αλλάζει από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό έχοντας ως σκοπό οι νέοι διαμορφούμενοι κανόνες να υπηρετούν μόνο δημοσιονομικούς στόχους και όχι τον άνθρωπο-πολίτη.

Στο πλαίσιο των βίαιων και αντεργατικών αλλαγών στο ασφαλιστικό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου σε συνεργασία με  το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του νομού μας, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 6:00 μμ,  ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό με βασικό ομιλητή τον εργατολόγο κ. Αθανάσιο Μαντά. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλα τα μέλη του συλλόγου μας και τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης (περίπου 7:00μμ) ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει στο χώρο έκτακτη γενική συνέλευση των μελών με σκοπό να αποφασιστεί το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο των παραπέρα δράσεων μας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη καθώς στις 29/1 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΔΟΕ, ολομέλεια προέδρων (στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι πρόεδροι των συλλόγων που πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις με απαρτία) έτσι ώστε να αποφασιστεί το είδος, η διάρκεια και η ένταση των αγώνων μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί και αυτή η συγκυβέρνηση.

 

Για το Δ.Σ.

 

                Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

Γιώργος Σαϊτάκης                                               Φωτεινή Λαχανοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς