Τελευταία Νέα

Ψηλορείτης – Διασχίζοντας τον λευκό γίγαντα της Κρήτης

Η Κρήτη έχει ντυθεί ήδη στα λευκά κυρίως στις ορεινές της περιοχές εκεί όπου καταγράφονται μοναδικές εικόνες άγριας ομορφιάς  με ένα κατάλευκο πέπλο χιονιού να έχει απλωθεί παντού.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους πιο τολμηρούς και θαρραλέους να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να απολαύσουν από κοντά το μαγευτικό τοπίο εξασκώντας παράλληλα το χόμπι τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι αδελφοί Διακάκη, λάτρεις των extreme- sports, οι οποίοι με σπιρτόζα διάθεση, αφού προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πήραν το snowmobile τους και ανηφόρισαν προς τα βουνά της Κρήτης, πανέτοιμοι για αυτήν την βόλτα στα χιονισμένο γίγαντα της Κρήτης, τον Ψηλορείτη, σε ένα ταξίδι που η αδρεναλίνη τους εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Άκης Διακάκης, η Κρήτη θα μπορούσε να πετύχει στο θέμα του χειμερινού τουρισμού και παράλληλα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου προχωρώντας στην δημιουργία χιονοδρομικών κέντρων στα ορεινά της και δη στον Ψηλορείτη

Είναι κρίμα στην Κρήτη να υπάρχουν τέτοιες τοποθεσίες με χιόνι κα να μην έχουν αξιοποιηθεί ακόμη από τις αρμόδιες αρχές, με πρωτοβουλίες τέτοιες που και κόσμο θα φέρουν, τα ταμεία θα γεμίσουν, αυξάνοντας το τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη. Να σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε, στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού το χιόνι δεν ξεπερνά τους 10 πόντους, ενώ στον Ψηλορείτη φθάνει το 1,5 μέτρο.”

Παρακολουθήστε εδώ το καταπληκτικό video που αναρτήθηκε στο Facebook

Επιμ: Βάλια Μπούη – Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς