Τελευταία Νέα

Χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ για την λειτουργία 43 Κοινωνικών Δομών σε όλη την Κρήτη – Πίνακες

Την απόφαση χρηματοδότησης με 10 περίπου εκατ. ευρώ της λειτουργίας 43 κοινωνικών δομών σε όλη την Κρήτη υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έμπρακτα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και στηρίζει τις κοινωνικές δομές στο νησί μας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης.

Με τη χρηματοδότηση, πρόσθεσε, χρηματοδοτούνται σημαντικές κοινωνικές δομές – υπηρεσίες όπως ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Φαρμακεία, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρα Κοινότητας, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι με τη λειτουργία των 43 κοινωνικών δομών «θα βοηθηθούν ουσιαστικά συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, αλλά πάνω από όλα θα συντονιστούν δράσεις και ενέργειες προς όφελος των αδύνατων κοινωνικά συμπολιτών. Οι δομές αυτές θέλουμε να εμπλουτιστούν και με νέους πόρους με την σωστή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων Υπουργείων».

Συγκεκριμένα οι κοινωνικές δομές που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) αφορούν:

  • 14 Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Κρήτης με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων, προϋπολογισμού 812.439,94 € για λειτουργία 36 μηνών.
  • 8 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Φαρμακεία) στις κύριες πόλεις της Κρήτης, προϋπολογισμού 815.840 €, για λειτουργία 36 μηνών.
  • 16 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) προϋπολογισμού 624.296,92 €, για λειτουργία 12 μηνών.
  • 5 Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΗΦ) προϋπολογισμού 340.800 €, για λειτουργία 36 μηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς