Τελευταία Νέα

Φυλάκιση με αναστολή στον πρώην Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη!

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, στον πρώην δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη για παράβαση καθήκοντος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τον Προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Θα προσβάλλουν την απόφαση στο Εφετείο οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Κατά του Δημάρχου είχε κινηθεί ο πατέρας του Δημήτρη Ανδρουλάκη που σκοτώθηκε σε τροχαίο, στην οδό Μιχελογιάννη στο Σόδυ, την 1η Μαρτίου του 2010 όταν έπεσε με ττη μηχανή του σε μεγάλη λακκούβα, 200 μέτρα από το σπίτι του.

Τραγική ειρωνεία, ότι ο πατέρας του μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο προειδοποιώντας πως «θα σκοτωθεί κανείς» χωρίς όμως να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι.

Μετά το συμβάν, ο τραγικός πατέρας ζητούσε στοιχεία για την ευθύνη αποκατάστασης του οδοστρώματος (εργολάβος, μηχανικός κλπ) τα οποία όμως ο Δήμος αρνήθηκε να του δώσει. Ο ίδιος προσέφυγε στον συνήγορο του πολίτη, ο οποίος απηύθυνε το πόρισµά του στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Γενικό Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Κρήτης ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του τότε ∆ηµάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με το zarpanews.gr  τον περασμένο Ιανουάριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε τον πρώην προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταλογίζοντάς του υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα κάτι που είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Δείτε επίσης!

ΗΠΑ – Επτάχρονος χωρίς γνωστό υποκείμενο νόσημα το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην χώρα

Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP Το νεότερο θύμα της πανδημίας στη ΗΠΑ, ένα επτάχρονο παιδί στην …

Κίνα – Δύο νεκροί από βουβωνική πανώλη

Οι αρχές της πόλης στην κινεζική περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας εξέδωσαν προειδοποίηση καθώς ασθενής με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize