Τελευταία Νέα

Φορείς της πραγματικής οικονομίας στο Ρέθυμνο: Το κύμα λουκέτων του 2016, θα μετεξελιχθεί σε.. τσουνάμι το 2017

Κάθε φέτος και χειρότερα, παραδέχονται οι φορείς της πραγματικής οικονομίας στο Ρέθυμνο που διαβλέπουν μια ακόμα χειρότερη οικονομική χρονιά μετά και τα εκατοντάδες λουκέτα στην τοπική αγορά, εκτιμώντας ότι το κύμα λουκέτων του 2016, θα μετεξελιχθεί σε.. τσουνάμι το 2017. Ζητούν να υπάρξει αμέσως ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων με παράλληλη ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για να.. “βγαίνει” ο λογαριασμός, μισθωτών και συνταξιούχων.

Τσουνάμι λουκέτων αναμένουν μέσα στο 2017 οι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και εν γένει επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, αφού δεν θεωρούν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για έξοδο από την οικονομική περιδίνηση με αποτέλεσμα τα 169 λουκέτα που έβαλαν το 2016 επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, να μην σταματήσουν εκεί, αλλά να αυξηθούν φέτος περαιτέρω.

Τόσο η ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, όσο και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος ζητούν έστω κάποιο επαρκές αφορολόγητο όριο για να ανασάνουν, εν αναμονή και της νέας τουριστικής περιόδου, μήπως και περιοριστεί η οικονομική αιμορραγία της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τονίζει το επιμελητήριο Ρεθύμνου, είναι ότι από την ευημερία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εξαρτάται η ευημερία του μισθωτού και του συνταξιούχου και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα έπρεπε η κυβέρνηση να ωθήσει αναπτυξιακά την πραγματική οικονομία, αντί να της τοποθετεί.. ταφόπλακα, καταλήγει ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, εξηγώντας παράλληλα ότι η “μονοκαλλιέργεια” τουριστικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα λουκέτα στην ελαφριά βιομηχανία, τη βιοτεχνία και τη μεταποίηση θα οδηγήσει σε διόγκωση του οικονομικού αδιεξόδου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σε καραντίνα παραμένει η αγορά – Σε χαμηλές πτήσεις ο τζίρος

Έρημο τοπίο οι εμπορικοί δρόμοι – Με λουκέτα «απειλούνται» οι έμποροι Πρωτόγνωρες καταστάσεις για το …

Πλησιάζει η κανονικότητα – Ανοίγουν τα καταστήματα και o δρόμος για ελεύθερες μετακινήσεις

Ποιές επιχειρήσεις επανέρχονται από Δευτέρα και με τι ωράριο – Σε τρεις φάσεις η απελευθέρωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize