Τελευταία Νέα

Υπεγράφη ανάκληση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

Στις αναγκαστικές κινήσεις προκειμένου να καθαρίσει το νομικό τοπίο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά ο κ. Ν. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που ως αρμόδιος Επικρατείας είχε εισηγηθεί το νόμο και τη διαδικασία που, τελικά, κατέπεσαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, υπέγραψε απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με την οποία ανακαλείται η Προκήρυξη της Δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

Με την υπ. αριθμον 275 απόφασή του, ο κ. Νίκος Παππάς ανακαλεί τη δική του απόφαση της 24ης Ιουνίου 2016 για τη δημοπρασία, επικαλούνος την απόφαση του ΣτΕ και την υποχρέωση της Διοίκησης να συμμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καθίσταται καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου καθώς η δική του σύμφωνη γνώμη είναι προϋπόθεση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προσφυγή για τον Παλίγκρεμνο του Πλακιά

Η παραλία του Παλίγκρεμνου είναι γνωστή για το δραματικό της ανάγλυφο, στο οποίο κυριαρχεί ένα …

Με δάκρυα ο αποχαιρετισμός της Ιωάννας Μαλέσκου – “Πονάει το μέσα μου”

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της εκπομπής της, η «Ελένη Μενεγάκη» της Κρήτης θέλησε να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize