Τελευταία Νέα

Το πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και το τμήμα Παιδείας με αίσθημα ευθύνης αλλά και ενδιαφέροντος για τους μαθητές του αλλά και τις οικογένειες τους, στην διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους 2015-2016 υλοποίησε  καινοτόμο ειδικό πρόγραμμα παρουσίας και δράσης Ψυχολόγων στα σχολεία της εμβέλειας του.

Τα θέματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ψυχολόγοι ήταν ποικίλα και σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρά, κάτι που υποστηρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικών ψυχικής υγείας μέσα στον σχολικό χώρο, με στόχο να στηρίζουν με τις γνώσεις τους και με κατάλληλη παρέμβαση, όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά κυρίως τους μαθητές ώστε να αναπτύξουν τις καλύτερες δεξιότητες για την σχολική επιτυχία, την κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα έτυχε καθολικής αποδοχής από την κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στοιχείο που αποτυπώθηκε και εγγράφως σε όλες τις εκθέσεις αξιολόγησης από όλους τους συλλόγους διδασκόντων αλλά και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι ζητούν τη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος.

Μετά και τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση του.

Οι Ψυχολόγοι θα έχουν ως έργο τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και τη ατομική συμβουλευτική- υποστήριξη αυτών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Έργο των ψυχολόγων επίσης θα είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της οικογένειας αλλά και του σχολείου.

Οι σχετικές εγκρίσεις εισόδου των ψυχολόγων στα σχολεία Αθμιας και Βθμιας του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν ήδη υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή.

Ο Αντιδήμαρχος
Αντώνης Τσουρδαλάκης

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Αναβάλλονται πανηγύρια και ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού – Ανακοίνωση δήμου Αγίου Βασιλείου

Όλο αυτό το διάστημα που οι αντοχές της χώρας μας αλλά και των τοπικών κοινωνιών …

Ρέθυμνο – Ακυρώθηκε μεταβίβαση τμήματος της παραλίας της Τριόπετρας στο ΤΑΙΠΕΔ – Απόφαση ΣτΕ μετά από προσφυγή του δήμου Αγίου Βασιλείου

Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώθηκε η μεταβίβαση τμήματος της παραλίας της Τριόπετρας στο ΤΑΙΠΕΔ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize