Τελευταία Νέα

Το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου και οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι για την εργατική πρωτομαγιά

Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

 • ΤΙΜΟΥΜΕ φέτος τα 131 χρόνια του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και όλους τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και τους ΝΕΚΡΟΥΣ της Εργατικής Τάξης.
 • ΤΙΜΟΥΜΕ την κορυφαία μέρα της Εργατικής Τάξης, μέρα Ειρήνης, Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέρα Αγώνα και Διεκδίκησης,  μέρα Ενότητας και  Πάλης των εργαζομένων όλου του  κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
 • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για ΕΙΡΗΝΗ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  και  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ : την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, γιατί εντείνει  την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, ενισχύοντας παράλληλα τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
 • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ: κατηγορηματικά αυτές τις παράλογες αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους ,την κοινωνία , διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους , τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους , καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  την ΔΕΥΤΕΡΑ   1Η  ΜΑΗ  στις 10 το πρωϊ                                    

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ   ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας . Διεκδικούμε πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση , εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας .
 • Άμεση κατάργηση της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Αποκατάσταση της διαδικασίας του περιεχομένου της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.  και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την  επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων του

 • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη .
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση της ανταπεργίας των εργοδοτών .
 • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας , που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους .
 • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρ­μετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
 • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση .

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

 

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

1Η  ΜΑΗ 2017   ΩΡΑ  10  Π. Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων  καλεί τους εργαζόμενους στον  Τουρισμό – Επισιτισμό να συμμετάσχουν στην Απεργία της 1ης ΜΑΗ

Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.

Στην Ευρώπη και σ΄ όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης απ’ τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης           απ’ το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που

υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την ΔΕΥΤΕΡΑ  1η Μάη.

Οι Κυβερνητικές πολιτικές, τα μνημόνια και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των ευρωπαίων ισχυρών βυθίζουν τη χώρα σε καταστροφική ύφεση, σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αν πρέπει κάτι να ακυρωθεί ή να «μετατοπιστεί» είναι αυτές οι πολιτικές και όχι η Πρωτομαγιάτικη Απεργία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ’ αυτή τη χώρα είναι οι αθώοι και τα θύματα καταστροφικών οικονομικών πολιτικών.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να

ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

 • Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.
 • Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
 • Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια.
 • Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
 • Να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.
 • Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
 • Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.
 • Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε το νεοφιλελευθερισμό που επιχειρεί να καταστρέψει λαούς και κοινωνίες.

Όλοι μαζί μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στον Άγιο Δημήτριο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΟΥ, 10/08/2020 και ώρα 9:10, ΑΙΤΙΑ ΒΛΑΒΗΣ : ΔΙΑΡΡΟΉ …

Ρέθυμνο – Εργατικό Κέντρο – “Συμψηφισμός των ποσών σε όσους δόθηκαν λιγότερα”

Σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πληρωμή των 534,00€ , όπου σε κάποιους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize