Τελευταία Νέα

Το Ρέθυμνο στη 2η Έκθεση για την Ελλάδα Grecka Panorama 2016

Περιφέρειες, Δήμοι, tour operators, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, συνολικά 120 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρόν και παρουσίασαν  το καλύτερο πρόσωπο της τουριστικής Ελλάδας στο πολωνικό κοινό. Πάνω από 7.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, ενημερώθηκαν για προορισμούς και υπηρεσίες, έκλεισαν πακέτα διακοπών, διασκέδασαν και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευθούν αλλά και να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα.

Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε από την κα. Χαρά  Ζωνουδάκη μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας  και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου κ. Βαγγέλη Αρχοντάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Μ. Τσακαλάκη, τον εκπρόσωπο  του Επιμελητηρίου και τουριστικό πράκτορα κ. Κωστή Βουρλάκη και πολλούς άλλους ξενοδόχους και επιχειρηματίες τουρισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό, που διοργανώθηκε την ίδια μέρα στο Marriott,  στο οποίο συμμετείχαν στελέχη πολωνικών και ελληνικών επιχειρήσεων, στη διάρκεια του οποίου, παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες  παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού, και αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης από την πολωνική αγορά .
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Forum, το 2015 κατεγράφησαν πάνω από 750.000 αφίξεις Πολωνών στους ελληνικούς προορισμούς, αριθμός τετραπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού αφίξεων του 2009.   Βάσει  εκτιμήσεων της PIT και το 2016 θα κλείσει με αύξηση άνω του 10%, ενώ τα πρώτα μηνύματα για το 2017, είναι ιδιαίτερα θετικά δεδομένου ότι σημειώνουν  ανοδική τάση της ζήτησης εκ μέρους των επισκεπτών.

Είναι γεγονός πως η αγορά της Πολωνίας, αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες πηγές άντλησης τουριστών για την Ελλάδα,  καθώς φέτος οι Πολωνοί τουρίστες στη χώρα μας θα υπερβούν τους 850.000, καταγράφοντας αύξηση πάνω από +15%, έναντι του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εν λόγω Ένωση, οι Πολωνοί επισκέπτες ξοδεύουν από 700€ έως 800€ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων διαμονής και μετάβασης, ποσό δηλαδή αντίστοιχο με αυτό που δαπανούν και άλλοι παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας, όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί.Για το 2017 ήδη σημειώνεται μία μεγάλη δυναμική στις προ-κρατήσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 1η θέση των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών στις κρατήσεις με πτήσεις charters.

Το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε  στους επισκέπτες της Εκθεσης  μέσω  έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβάλλοντας  τις μεγάλες πολιτιστικές , αθλητικές  και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις του 2017, μέσω ενός καλαίσθητου εντύπου που δημιουργήθηκε από το γραφείο Τουρισμού  για το συγκεκριμένο σκοπό. Επιπλέον, τα μέλη της Ρεθεμνιώτικης αποστολής έδωσαν συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και επέτυχαν γόνιμες  επαφές με τουριστικούς πράκτορες .
Αξίζει επίσης να αναφερθoύν τα τηλεοπτικά γυρίσματα του γνωστού σεφ και παραγωγού στην αγορά της Πολωνίας κ. Βαφείδη, που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο τον περασμένο Οκτώβριο, οι προβολές των οποίων ξεκινούν  τον Μάρτιο 2017 στην Πολωνική τηλεόραση.
Εντάσσεται  στους κύριους στόχους ( προβολή πόλης και ενδοχώρας, γαστρονομία, βιωματικές εμπειρίες) που το Γραφείο Τουρισμού και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης έθεσε, σχεδίασε και υλοποίησε για τη φετινή χρονιά και προγραμματίζει να συνεχίσει  την επόμενη, για προσέλκυση επισκεπτών .Σημαντικό αποτέλεσμα επίσης είναι η  διοργάνωση  fam trip, σε συνεργασία με την Aegean Πολωνίας, τον ερχόμενο Απρίλιο με την συμμετοχή 10-15 τουριστικών πρακτόρων της Πολωνίας,με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού  σε τουριστικά πακέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς