Τελευταία Νέα

Το Ρέθυμνο παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο – Δείτε φωτογραφίες του χθες και του σήμερα!

Στο Ρέθυμνο, από το έτος 1870, Ρεθεμνιώτες και ταξιδιώτες, ξεκίνησαν να αποτυπώνουν εικόνες με τις φωτογραφικές μηχανές τους. Ήταν μεγάλος ο ενθουσιασμός για την εποχή εκείνη, μιας και η λήψη κι η αποτύπωση μιας φωτογραφίας ήταν κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό.

Σήμερα σε κάθε σπίτι υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε μικρά μεγέθη, με περίεργες κοπές, αυτό, κάνει την νέα γενιά να τις χαζεύει.

Πλέον είμαστε συνηθισμένοι σε ιδιαίτερα εύκολη λήψη της φωτογραφίας και με πολλούς τρόπους. Μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφία από κάμερα, φωτογραφική μηχανή, ακόμα και από το κινητό. Όσο παράξενο και αν θα φαινόταν το 1900 η δική μας χρήση τώρα, άλλο τόσο φαίνεται σε εμάς η αποτύπωση φωτογραφίας του 1900. Το σίγουρο είναι ότι προκαλεί εντυπωσιασμό και συγκίνηση σε κάθε γενιά.

Βρήκα κάποιες φωτογραφίες που αποτυπώνουν στενά της παλιάς πόλης,  το εντυπωσιακό είναι το πόσο ίδια και αναλλοίωτα έχουν μείνει στο χρόνο. Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφίες από την ίδια οπτική γωνία για να εντυπωσιαστείτε και εσείς.

 

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι από το έτος  1900, στην οδό Αραμπατζόγλου. Τα κτίρια είναι ακριβώς τα ίδια, με ελάχιστες τροποποιήσεις. Ένας δρόμος που στο τέλος του, μας οδηγεί στην Παναγία των Αγγέλων.

 

Άλλη μια φωτογραφία που μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω που ακριβώς βρίσκεται αυτό που απεικονίζει, όμως το αποτέλεσμα πάλι ήταν εντυπωσιακό στο κατά πόσο ίδιο είναι τελικά με τώρα, είναι μια φωτογραφία του 1902 στην οδό Αρκαδίου. Ένας δρόμος που καταλήγει στη γνωστή Loggia και το παλιό ρολόι του Ρεθύμνου. Τα κτίρια παραμένουν ίδια, με κάποιες προσπάθειες αναστήλωσης.

 

Τέλος, η συγκεκριμένη φωτογραφία, απεικονίζει την οδό Βερνάδου, το έτος 1953, δείχνοντας τον μιναρέ του Νερατζέ Τζαμί. Η λήψη έγινε από την είσοδο ενός κτιρίου που διατηρείτε μέχρι και τις μέρες μας και φιλοξενεί πια το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο.

daynight.com.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Καταγγελία μητέρας για παρέα Πακιστανών που φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια στην παραλία

Παρέα μαθητών και μαθητριών που πήγε για μπάνιο χθες (18/05) στην παραλία του Ρεθύμνου μετά …

Ρέθυμνο – Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο του δήμου Αγίου Βασιλείου

Ολοκληρώνονται καθημερινά και παραδίδονται προς χρήση στους παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγίου Βασιλείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize