Τελευταία Νέα

Το Μαξίμου εκτιμά πως η Μέρκελ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση

Σταθερή στην γραμμή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζεται με τους ακραίους δανειστές με στόχο την «προώθησή» του στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι μπορεί να γυρίσει υπέρ της και να αξιοποιήσει πολιτικά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίθεται ανεπανόρθωτα ζητώντας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φύγει και τονίζουν ότι ο ίδιος έχει εγκλωβιστεί σε μία στρατηγική (τον Φεβρουάριο συμπληρώνει έναν χρόνο το αίτημα για εκλογές) που οδηγεί το κόμμα του στο απόλυτο αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ τον οποίο και χαρακτηρίζει «άνθρωπο των απολύσεων και της ανεργίας» καθώς θεωρεί ότι η σταδιακή αποδόμηση του προφίλ του κ. Μητσοτάκη θα βοηθήσει την κυβέρνηση μακροπρόθεσμα και στο επίπεδο των δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου την τρέχουσα περίοδο δεν είναι στριμωγμένη μόνο η κυβέρνηση η οποία καλείται να διεξέλθει επιτυχώς την υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης. Για τα κυβερνητικά στελέχη μεγάλο πρόβλημα πολιτικής γραμμής έχει και η Νέα Δημοκρατία η οποία πιέζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο και ανήκει να μην αξιώνει εκλογές σε μία ασταθή πολιτικά για την Ευρώπη χρονική στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς