Τελευταία Νέα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών του Ρεθύμνου για το πως σώθηκαν ζωές από τον κινητό μαστογράφο!

Αντί για τον συνηθισμένο καφέ, χάρηκαν τον ήλιο στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο και με μια δωρεάν εξέταση, διαπίστωσαν την κατάσταση της υγείας τους. Ο κινητός μαστογράφος μετά το Ηράκλειο, βρέθηκε στο Ρέθυμνο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη του καρκίνου που σώζει ζωές.

Διήμερος μαστογραφικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της πόλης, έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Ο κινητός μαστογράφος έκανε την αρχή στην πόλη του Ηρακλείου για δύο ημέρες, στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ρέθυμνο χθες και σήμερα και από αύριο θα κάνει τη στάση του στα Χανιά.

Ένωσαν δυνάμεις για καλό σκοπό η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με την υποστήριξη της ELPEN. Ο καρκίνος του μαστού πλέον διαγιγνώσκεται έγκαιρα και με τη συμβολή της πρόληψης, η θνησιμότητα έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο τα τελευταία χρόνια.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών του Ρεθύμνου που δέχονται και έχουν παρακινήσει φίλες και κόρες τους να δεχθούν τις δωρεάν υπηρεσίες του κινητού μαστογράφου με αποτέλεσμα να έχουν παραμείνει στη ζωή!

Η Στέλλα Μαρινάκη συγκλονισμένη θυμάται το πως πίεσε τη φίλη της για μαστογραφία και σώθηκε!

 

Συγκεκριμένα, η Στέλλα Μαρινάκη, τόνισε την ιστορία στενής της φίλης, η οποία δεν επιθυμούσε να υποβληθεί σε μαστογραφία, ωστόσο με την πίεση της φίλης της, κατάφερε πριν 4 χρόνια να σώσει τη ζωή της!

Η κυρία Άννα κάλεσε 4 φίλες της και την κόρη της για μαστογραφία

Η κυρία Άννα κάλεσε 4 φίλες της και την κόρη της για ένα προληπτικό έλεγχο υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα!

Η Ειρήνη Κανδυλάκη τονίζει τη σημασία της πρόληψης

Η Ειρήνη Κανδυλάκη υποστηρίζει την φιλοσοφία της πρόληψης με το επιχείρημα, ότι υπάρχει χρόνος να προλάβουμε τα μοιραία, ενώ στο και πέντε δυστυχώς…

Η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Χανίων αύριο, Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Η Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος και διευθύντρια Λόγου και Τέχνης UNESCO Πειραιώς και Νήσων , επί τω έργω για την ευαισθητοποίηση και τη σωτηρία των γυναικών!

Η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προλάβουμε κάτι από το να το αντιμετωπίσουμε. Εκεί είναι η διαφορά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες μαζί τις γυναίκες να μη φοβούνται και να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις.

 

Από τα λεγόμενα των γυναικών που επισκέφθηκαν τον κινητό μαστογράφο, φάνηκε πόσο σημαντική και αποτελεσματική υπήρξε αυτή η στάση που έσωσε ζωές. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος οδηγός, όμως αρκετές γυναίκες το αμελούν λόγω κοινωνικών δυσκολιών ή οικονομικών προβλημάτων.

Tο διήμερο αυτό έσωσε ζωές, αφού ήταν μια ευκαιρία για την κινητοποίηση αρκετών γυναικών να υποβληθούν σε έλεγχο. Όπως μαρτυρούν οι Ρεθυμνιώτισσες που επισκέφτηκαν την κινητή μονάδα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Προαγωγή Υγείας με υποστήριξη της ELPEN, προσέφεραν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες που το είχαν ανάγκη.

 

 

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η σημαία στο δημαρχείο κυμάτιζε… ανάποδα!

Μια… μικρή γκάφα από το άτομο που αντικατέστησε την ελληνική σημαία στην ταράτσα του δημαρχείου… …

Ρέθυμνο – Θα αναβαθμιστεί ενεργειακά και αισθητικά το δημαρχείο

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου « Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης Δημαρχείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize