Τελευταία Νέα

Στο σκοτάδι βρίσκονται από το πρωί 36 οικογένειες που μένουν στο χωριό Χελιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο

Ηλεκτροδότηση δεν υφίσταται με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να βιώνουν πολύ πιο έντονα το ψύχος και να προσπαθούν να εφευρίσκουν τρόπους για να ζεσταθούν με δεδομένο ότι βρίσκονται σε μία άκρως  ορεινή περιοχή .

Στο σκοτάδι βρίσκονται από το πρωί 36 οικογένειες που μένουν στο χωριό Χελιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, εξαιτίας black out που έχει σημειωθεί.

Ωστόσο υπάρχουν και άνθρωποι ηλικιωμένοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν οξυγόνο. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και οι συγγενείς τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας των δικών τους ανθρώπων.

“Δύο άνθρωποι δικοί μου κινδυνεύουν, αν δεν πάρουν την αγωγή τους άμεσα. Αν δεν έρθει το ρεύμα θα πρέπει να τους μεταφέρω στο πλησιέστερο χωριό, στα Απλαδιάν, όμως οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Έχει χιονίσει, κάνει απίστευτο κρύο και μόνο που θα βγουν έξω θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνους,” αναφέρει στο neakriti.gr η κ. Μαρία και προσθέτει : έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ενώ έχω πάρει πάρα πολλές φορές στη ΔΕΗ αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιον και είναι άμεση ανάγκη.

Να σημειωθεί πάντως ότι και ανήμερα των Χριστουγέννων είχε σημειωθεί και πάλι διακοπή ρεύματος σε χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου  με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες να μείνουν χωρίς φως δεκάδες οικογένειες βιώνοντας ψυχρά και σκοτεινά Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει ανακοινωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων της 29-12-2016 έως και το πέρας των φαινομένων, θα μείνουν προληπτικά κλειστοί οι παρακάτω επαρχιακές οδοί:

-Σπήλι – Γερακάρι ( μέσω Γιους Κάμπο)

-Ανώγεια – Νίδα

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η επαρχιακή οδός από την έξοδο των Μυριοκεφάλων έως τα όρια του Νομού Ρεθύμνης παραμένει κλειστή με παλαιότερη απόφαση της Π.Ε.Ρεθύμνης, λόγω υψηλού κινδύνου βραχοπτώσεων.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως σεβαστούν τις παραπάνω προσωρινές απαγορεύσεις, καθώς αυτές γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλειά τους.

Παρακαλούνται επίσης οι πολίτες όπως αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις στις περιοχές, οι οποίες πλήττονται από χιονόπτωση, καθώς και να ενημερώνονται από τις αρχές ( Αστυνομία, Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δήμοι) για την κατάσταση των οδών.

Επίσης, όσοι έχουν σκοπό να κινηθούν σε ορεινές / ημιορεινές περιοχές, είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί η χρήση τους.

Αναλυτικές οδηγίες προστασίας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί κανείς να βρεί στον ισότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ( www.civilprotection.gr/σημαντικά-θέματα).

Από νωρίς το πρωί έγιναν προσπάθειες από εκχιονιστικά μηχανήματα στα Χανιά για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση δεν θα επιτρέψει να μείνουν για πολύ ώρα ακόμα ανοιχτοί οι δρόμοι, μάλιστα από τις 5 το απόγευμα έκλεισε ο δρόμος από Κράπη προς Σφακιά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη – Ματθαίος Καπετανάκης  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς