Τελευταία Νέα

Στα λευκά ντύνεται η Κρήτη – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Την ώρα που η Κρήτη δηλώνει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένονται να ενταθούν από το βράδυ της Πέμπτης, οι εικόνες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό μαρτυρούν την μαγεία της φύσης και αποκαλύπτουν ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό στα ορεινά του νησιού.

Ο χειμώνας ξεδιπλώνει την ομορφιά του και με σύμμαχο την κυρία του χιονιού προκαλούν αισθήματα θαυμασμού ταξιδεύοντας νοερά όλους όσοι βρίσκονται σε πεδινές και παράκτιες περιοχές και βλέπουν τις εικόνες όπως αυτή που ανήρτησε στο Facebook ο κ. Κοκοτσάκης(κεντρικη).

Οι πρώτες χιονοστρώσεις σημειώθηκαν ήδη σε αρκετές περιοχές της Κρήτης εξαιτίας των έντονων καταιγίδων που εκδηλώθηκαν τις βραδινές και νυκτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

φωτογραφία που ανήρτησε στο  Facebook ο κ.Ρουσέτος Παναγιωτάκης

Και όλα αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ψυχρή εισβολή στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας η οποία ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της επέλασης του χιονιά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στις επόμενες ώρες, αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με αυξανόμενη ένταση. Με τα νεότερα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων οι χιονοπτώσεις αναμένεται πλέον να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα σε υψόμετρα άνω των 400 μέτρων ενώ η χιονόστρωση σε χαμηλότερα υψόμετρα είναι πολύ πιθανή δημιουργώντας και εκεί μικρότερης έκτασης προβλήματα. Χιονόνερο, χιονοχάλαζα ή και χιονονιφάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η διάρκεια διατήρησης των φαινομένων αφού πιθανή ύφεση αναμένεται από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά.

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο του επερχόμενου χιονιά, σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, είναι και η σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων, η οποία αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο Νότιο Αιγαίο αναμένεται στις επόμενες ώρες οι Βόρειοι άνεμοι να φθάσουν σε εντάσεις στα πελάγη τα 8 – 9 Μποφώρ (τοπικά έως και 10 Μποφωρ) προκαλώντας φυσικά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες,  ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Επισημαίνεται ότι οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμων αναμένεται να εμφανισθούν στις δυτικές περιοχές την Κρήτης.

Η θερμοκρασία ήδη έχει σημειώσει σημαντική πτώση με την ελάχιστη να έχει πέσει κάτω από τους 5 ⁰C ένω στα ορεινά είναι υπό το μηδέν.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς