Τελευταία Νέα

Στα δικαστήρια Ρεθύμνου έζησαν ξανά τη φρίκη της ασέλγειας σε 4χρονο τότε κορίτσι – Στις 16 Ιανουαρίου συνεχίζεται η εκδίκαση

Για τις 16 Ιανουαρίου 2017 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ενός 60χρονου τότε άνδρα που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ασέλγεια εις βάρος τετράχρονης στο Μόδι του δήμου Πλατανιά.

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2007 και εννέα χρόνια αργότερα, σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε από μηδενικής βάσης, παρόλο που τότε είχε κριθεί ένοχος από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Κρήτης με τη μέγιστη ποινή για την πράξη του, σε 10 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης, τον Μάρτιο του 2015.

Η πλευρά του κατηγορούμενου αρκέστηκε στο να αναφέρει στα μέσα ενημέρωσης, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Η συνήγορος πολιτικής αγωγής από την πλευρά της, ανέφερε ότι το 13χρονο σήμερα κορίτσι, υποφέρει από κρίσεις πανικού, νευρική ανορεξία και δεν μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο.

Η πιο συνταρακτική στιγμή της σημερινής δίκης, ήταν λίγο μετά το μεσημέρι, όταν η μάνα του άτυχου κοριτσιού, ξέσπασε στην έδρα φωνάζοντας, ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πρέπει  να τελειώσει πια αυτό το μαρτύριο για την κόρη της.

Ο 69χρονος σήμερα άνδρας, ζούσε με την οικογένειά του, δίπλα από αυτήν της άτυχης 13χρονης σήμερα. Οι δύο οικογένειες μάλιστα φέρουν το ίδιο επίθετο με αποτέλεσμα να μπερδεύεται συχνά η αλληλογραφία τους.

Οι τρεις αδελφές συχνά βρίσκονταν στο σπίτι του 69χρονου για να παραδώσουν την αλληλογραφία. Κάποια στιγμή είχε χαϊδέψει τη μεγαλύτερη κόρη στο πρόσωπο και είχε φιλήσει στο λαιμό τη δεύτερη, προκαλώντας της αηδία, όπως είχε αναφέρει.

Τότε διακόπηκαν οι σχέσεις των δύο οικογενειών, όμως η μικρότερη κόρη, έχοντας άγνοια κινδύνου, έβρισκε τρόπο να επισκέπτεται τον τότε 60χρονο, θεωρώντας τον ως παππού της.

Στις 4 Νοεμβρίου του 2007 έγινε το κακό. Η μεγαλύτερη αδερφή πρόσεχε το 4χρονο κορίτσι, επειδή έλειπαν οι γονείς τους. Το κορίτσι έπαιζε με νεογέννητα σκυλάκια, λίγη ώρα μετά επέστρεψε στο σπίτι και διηγήθηκε στη μητέρα της, το πως ο 60χρονος γείτονας, ενώ βρισκόταν σε στύση, προσπάθησε να τη βιάσει και στη συνέχεια εκσπερμάτωσε στην κοιλιά της.

Το συμβάν πιστοποίησε και η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στη δίκη σήμερα στο Ρέθυμνο δεν παρέστη η 13χρονη σήμερα κοπέλα για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ψυχική της υγεία, αφού μεγαλώνοντας και κατανοώντας τι ακριβώς συνέβαινε, μεγάλωναν οι πληγές της επίσης, σωρευτικά όλα αυτά τα χρόνια και παρόλο που η οικογένεια έχει αλλάξει στέγη.

Στις 16 Ιανουαρίου του 2016 και για όσες μέρες χρειαστεί, θα συνεχιστεί η δίκη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ: Mατθαίος Καπετανάκης  

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς