Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Τα «καμώματα του Μέντιου» ξεσήκωσαν το Γαράζο

Γέλιο, κέφι και χαρά ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ετήσιας αποκριάτικης εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου που διαρκεί αρκετές ημέρες και κορυφώνεται με το κυνήγι του θησαυρού.

Το φετινό 11ο Κυνήγι Θησαυρού, που διοργάνωσε η ομάδα «Πανωραίοι» ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και για πέντε ημέρες οι ομάδες έπαιζαν ηλεκτρονικούς γρίφους, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ιστορία του παιχνιδιού που διαδραματίζονταν στο χωριό τους με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι αγροτών που είχε χάσει το πιο πολύτιμο οικόσιτο τους, τον γάιδαρο τους, τον Μέντιο!

«Τα καμώματα του Μέντιου» μονοπώλησαν για επτά ημέρες τα μέλη των ομάδων «Αστροπελέκια», «Κοίταξε Εκεί», «Οι Κουζουλοί» και «Ξενύχτηδες» καθώς μετά το πενθήμερο ηλεκτρονικό παιχνίδι, οι ομάδες κλήθηκαν σε σειρά από δοκιμασίες το Σάββατο, στο πλαίσιο του καθιερωμένου χορού , που προηγείται του κυρίως παιχνιδιού.

Έτσι κατέληξαν στην Κυριακή να παίζουν σε ένα παιχνίδι με ευρηματικούς γρίφους που αφορούσαν την ιστορία των χωριών Γαράζο, Μουρτζανά, Ομάλα, Φαράτσι και τους ερειπωμένους οικισμούς Νησί και Ανεμόμυλο.
Κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού ήταν το χιούμορ! Πάνω από 200 κυνηγοί βρέθηκαν να τρέχουν για να βρουν τον Μέντιο γελώντας με όσα συνέβαιναν και διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

Τελικά το «σύμπαν συνωμότησε» για του «Ξενύχτηδες» που μέσα από ένα τελικό γρίφο που αφορούσε την σύνοδο των πλανητών πάνω από τον οικισμό Ομάλα, εντοπίστηκε ο «άτακτος Μέντιος» και το παιχνίδι έληξε με την πανηγυρική επιστροφή του στους ιδιοκτήτες του, το ζεύγος Χασομανώλη και Παραδοχαρίκλειας, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των κυνηγών μαζί με μια σειρά ηρώων όπως η Παζαβίνα τση Πετρομπούκας, η Αφροξυλάνθη, ο Ιερέας Πειναρίωνας Πολυφαγάκης, η Ανεζίνα του Ανεστοπολίβιου και πολλοί άλλοι συγχωριανοί του Μέντιου!

Το παιχνίδι συνοδεύτηκε από ένα μεγάλο υπαίθριο πανηγύρι με ψησταριές, καλό κρασί, μεζέδες και βέβαια με την ανανέωση του ραντεβού των κυνηγών για την επόμενη χρονιά!

 

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για φυτεία κάνναβης στον Μυλοπόταμο – Σύλληψη ενός άνδρα

Ολοκληρώθηκε  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε …

Ρέθυμνο – “Συνάντηση με την Αληθινή Απολογία του Σωκράτη” στο Πέραμα

Η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου σε συνεργασία με Το ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize