Τελευταία Νέα

Πόσα συγχαρητήρια τούς αξίζουν; – Το μουντό και ο βανδαλισμός, έδωσαν τη θέση τους στο μεράκι και την όμορφη δημιουργία!

Έκπληκτη έμεινα όταν είδα ότι στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης ζωγράφιζαν νέοι με στένσιλ και πινέλα για να κάνουν πιο όμορφο και προσιτό τον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Η Ειρήνη, η Χρύσα και ο Αντώνης, χωρίς να θέλουν να κάνουν επίδειξη της εργασίας που προσέφεραν, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου, στο τμήμα Τέχνης – Σκίτσου – Εικονογραφίας – Γραφικών, με δική τους πρωτοβουλία και ανεξάρτητα από το υπόλοιπο τμήμα, αποφάσισαν να κάνουν κάποια σχολεία της πόλης πιο όμορφα, χαρούμενα και προσιτά, για τους κάτοικους της πόλης αλλά και για τους μαθητές που θα επισκέπτονται πλέον το σχολείο με φρεσκαρισμένη διάθεση.

Έτσι, οι σπουδαστές κατόπιν συνεννόησης με υπευθύνους, πήραν την άδεια να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και ξεχωριστό στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο.

Η Ειρήνη, μού εκμυστηρεύτηκε ότι χάρηκαν αρκετά τη διαδικασία αυτή, αλλά ακόμη και οι περαστικοί το ευχαριστήθηκαν αρκετά, διότι τους έπιαναν την κουβέντα, τους ρωτούσαν για την εργασία αυτή και τους έδιναν πολλά συγχαρητήρια.

Η συνέχεια του έργου τους μετά το σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι σε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο με κάποια ανάλογη εικόνα, σβήνοντας κάθε βανδαλισμό που συνόδευε τους τοίχους των σχολείων επί χρόνια.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Το Υπουργείο Παιδείας μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε “big brother”

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου για το άνοιγμα των σχολείων Μετά την απόφαση …

Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στην τέχνη

  Έπειτα από τη συγκινητική διάδοση του κεντρικού μας μηνύματος #SupportArtWorkers σε κάθε γωνιά του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize