Τελευταία Νέα

Πολικό κρύο – Επέλαση του χιονιά και κλειστοί δρόμοι στην Κρήτη

Η επέλαση του χιονιού σε ορεινές περιοχές αλλά και σε πιο χαμηλά σημεία της Κρήτης διαμόρφωσε όμορφες εικόνες αλλά προκάλεσε και προβλήματα. Τα μποφόρ δυσκολεύουν τις μετακινήσεις αν και τα πλοία απέπλευσαν κανονικά, κλειστός είναι ο δρόμος προς Ανώγεια ενώ ανοίγει και κλείνει ο δρόμος προς Οροπέδιο Λασιθίου.

Άλλωστε η μη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά προκαλεί περιπέτειες.

Το θερμόμετρο έπεσε αισθητά υπό το μηδέν σε χιονισμένες περιοχές και οι καταιγίδες καλά «κρατούν» για σήμερα και  το Σάββατο .

Aναλυτικά η  πρόβλεψη του Meteo.gr

Ηράκλειο

Βροχερός ο καιρός στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων

. Για το Σάββατο 24/12, θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, αύξηση της θερμοκρασίας στους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

 Χανιά

Βροχή και τοπικές καταιγίδες στα Χανιά σήμερα το πρωί, με θερμοκρασία που αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παραμένει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Το Σάββατο 24/12, ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, ελάχιστη αύξηση της θερμοκρασίας και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Βροχή και τοπικές καταιγίδες στο Ρέθυμνο σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για το Σάββατο 24/12, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Βροχή και τοπικές καταιγίδες στον Άγιο Νικόλαο σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4-6 μποφόρ.

Ίδιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς