Τελευταία Νέα

Πλώρη για διψήφια αύξηση βάζει φέτος ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

Σε μια καλή τουριστική περίοδο εξαρχής, προσδοκούν οι τουριστικοί φορείς του Ρεθύμνου, δεδομένου ότι συμπίπτει το ορθόδοξο Πάσχα με των καθολικών, θεωρώντας ότι θα κινηθεί θετικά ο τουρισμός και τους δύσκολους μήνες του Απρίλη και του Μάη. Όλες οι αγορές κινούνται ανοδικά με τους ιθύνοντες να υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση το πόσο ευπαθές προϊόν είναι ο τουρισμός και θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί μια θετική εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ.

Πλώρη για διψήφια αύξηση έχει βάλει ο τουρισμός στο Ρέθυμνο, αφού σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, όλες οι χώρες κινούνται ανοδικά σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο. Οι Βρετανοί δεν πτοήθηκαν από το BREXIT, οι Ρώσσοι δεν αντιμετωπίζουν πια πρόβλημα με τη VISA, οι Γερμανοί επανέρχονται σε θετική τροχιά, ενώ θεαματική άνοδο παρουσιάζει η αγορά της Ολλανδίας.

Η συγκυρία στη γειτονιά μας με τα προβλήματα στο αραβικό κόσμο και την Τουρκία, δίνουν μια ώθηση στον τουρισμό της Ελλάδας, αρκεί να μην επικρατήσει γενικευμένο κλίμα τρόμου, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν εν τέλει μαζικά διακοπές στους ασφαλέστερους προορισμούς οι υποψήφιοι τουρίστες του 2017.

Αυτό που απεύχονται οι φορείς του τουρισμού είναι μια τροφοδότηση του διεθνούς τύπου με αρνητική προβολή για την Ελλάδα, όπως η εκλογολογία, η οικονομική αστάθεια, το προσφυγικό ζήτημα. Θεωρούν δηλαδή ότι εμείς θα είμαστε εχθροί του εαυτού μας, εάν δεν καταφέρουμε το 2017 μια θεαματική αύξηση του τουρισμού.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Βράβευσαν ζευγάρι Γερμανών που έρχεται για διακοπές εδώ και 50 χρόνια!

Ένα ζευγάρι Γερμανών που επισκέπτονται επανειλημμένα την Κρήτη από το 1990 -και ειδικά την πόλη …

Σητεία – Από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία οι πρώτοι τουρίστες

Την 1η Ιουλίου άρχισε σταδιακά η τουριστική σαιζόν και στην περιοχή της Σητείας με τη λειτουργία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize