Τελευταία Νέα

Παραδόθηκαν στις Αρχές οι αεροπειρατές

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία και η ομηρία 118 ανθρώπων που επέβαιναν σε λιβυκό αεροσκάφος την Παρασκευή. Οι δύο αεροπειρατές παραδόθηκαν στις Αρχές της Μάλτας, ενώ ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υπέστησαν έρευνα από τις μαλτέζικες αρχές και πλέον κρατούνται στο νησί.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι δηλώνουν υποστηρικτές του πάλαι ποτέ ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ζητούσαν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα.

Και οι 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, 111 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος, είναι σώοι και αβλαβείς.
Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες

Τμηματικά άφηναν ελεύθερους τους επιβάτες οι δύο αεροπειρατές, αρχικά ελευθέρωσαν 65 και μετά ακολούθησαν άλλοι 44, σύμφωνα με Twitter του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο αεροπειρατές και ορισμένα μέλη του πληρώματος έμειναν τέλος στο αεροσκάφος λίγο πριν παραδοθούν στις Αρχές.

Την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη επιβεβαίωσε ο πιλότος του αεροσκάφους σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος πρόσθεσε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν αεροπειρατή ο οποίος κρατά χειροβομβίδα ενώ απειλεί να ανατινάξει το αεροπλάνο της εταιρείας Afriqiyah Airways.

Ο αεροπειρατής δηλώνει υποστηρικτής του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011 στη διάρκεια εξέγερσης, και φέρεται να εμφανίστηκε διατεθειμένος να αφήσει ελεύθερους τους επιβάτες, όχι όμως και τα μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τα οποία όμως δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 118 επιβαίνοντες, 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα παιδί, και επτά μέλη πληρώματος και εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Σέμπχα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λιβύης προς την Τρίπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς