Τελευταία Νέα

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάννης (1923)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάννης (1923)

 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου προκηρύσσει και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σχολικού έτους 2016-2017, με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίοι καλούνται να αναφερθούν στη Συνθήκη της Λωζάννης και στον ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση και σύναψή της. Επίσης ζητείται να αξιολογήσουν τη σημασία της συνθήκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η σχετική Εγκύκλιος (αρ. πρωτ. Φ15/185110/Δ2/03-11-2016) έχει ήδη αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας, τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας), τις Δ/νσεις Δ.Ε. της χώρας, τα Γυμνάσια Δημόσια και Ιδιωτικά της χώρας (μέσω των οικείων Δ/νσεων Δ.Ε.), καθώς και στα Ελληνικά Σχολεία Ομογενών (μέσω της Δ/νσης Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας).

Τα δοκίμια, τα οποία θα κρίνει Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, θα πρέπει να υποβληθούν στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2017  (Πλατεία Έλενας Βενιζέλου, Χαλέπα 731 33, Χανιά).

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον Μάρτιο του 2017, μήνα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημόσυνου).

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο e-mail: avatsaki@venizelosfoundation.gr  (Υ.Ο. Αργυρώς Βατσάκη), στην ιστοσελίδα http://www.venizelosfoundation.gr καθώς και στα γραφεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 28210-56008, 28210-51555 και στο fax: 28210-56009.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού από την ΔΕΥΑΡ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2020 Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου διακηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος …

Ρέθυμνο – Σε διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ/ΕΚ!

UNDER THE SKIN – Τατουάζ και νεανική ταυτότητα. Ένα μίνι ντοκιμαντέρ γεμάτο ευαισθησία από μαθητές. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize