Ο ξυπόλυτος μουσικός πρίγκιπας του Ρεθύμνου – Ζει σαν ινδιάνος σε φαράγγι του νομού!

Τα τελευταία χρόνια συναντάω συχνά σε ένα κεντρικό σημείο του Ρεθύμνου, ένα πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο, να παίζει μουσική από Βαλκάνια με Αραβικό Νέι και γκάιντα. Το άκουσμα ιδιαίτερα γνώριμο αλλά και διαφορετικό, αφού είναι επηρεασμένος από τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη ως και την Ανατολική Θράκη.

 

Τον ρώτησα πόσα άτομα περίπου μένουν το χειμώνα στον ποταμό και μου είπε περίπου 10 άτομα, τα ίδια; Ξαναρώτησα, και μου είπε: «όχι τα ίδια, κάθε χρόνος δεν είναι ίδιος, κάθε μέρα δεν είναι ίδια». Μου εξήγησε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, όταν ο καιρός είναι καλός ανάβει φωτιά και μαγειρεύει, όταν δεν είναι καλός, τρέφεται με πρώτης ύλης αγνά υλικά, άλλωστε είναι απόλυτα χορτοφάγος. Στην πόλη έρχεται περίπου μια φορά την εβδομάδα, δεν είναι απόλυτο, όμως δεν μπορεί συχνότερα, αισθάνεται ότι έχει την ανάγκη να γεμίσει ενέργεια από τη φύση για να μπορέσει να μεταδώσει τη μουσική και τρόπο έκφρασής του στον κόσμο. Χαρακτηριστικά μου σχολιάζει, «παπούτσια δεν φοράω, όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί δεν θέλω, ξυπόλυτος έχω περισσότερη επαφή με τη γη».

Ο Geno δείχνει πλήρως συνειδητοποιημένος και ευτυχισμένος από την ζωή που έχει επιλέξει, μας ανοίγει το δρόμο να δούμε πως πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια ανάγκη για μια τέτοια απαρχαιωμένη καθημερινότητα πλήρους αποχής από την καθημερινότητα που λίγο πολύ όλοι παρατηρούμε ότι μας στρεσάρει. Ευτυχώς όμως για μια ακόμη φορά ο τόπος μας επιβεβαιώνει ότι διαθέτει τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που μπορούν να προσφέρουν ευτυχία. Άλλωστε το νησί έχει ιστορία και τρανταχτά παραδείγματα ανθρώπων που επιλέγουν να μείνουν εδώ για τη φύση του τόπου, από τους χίπηδες στα Μάταλα μέχρι και σήμερα.

Συζήτησα μαζί του θέλοντας να μάθω περισσότερα για αυτή τη διαφορετικότητα στο πρόσωπό του, έτσι διαπίστωσα ότι είναι πλήρως εναρμονισμένος με τη φύση. Ο Geno Todorov, έχει καταγωγή από Βουλγαρία, έμενε και εργαζόταν εκεί μέχρι τα 32 του χρόνια, σε φούρνους και διάφορες άλλες εργασίες. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να διαπιστώνει πως η ζωή στην πόλη δεν του ταίριαζε, έτσι αποφάσισε να στραφεί προς στη φύση.

Συζητώντας με κάποιους φίλους που ήδη είχαν πάρει αυτή την απόφαση, ο Geno ήρθε Ελλάδα και συγκεκριμένα Κρήτη, λόγο του θερμού κλίματος που έχει το νησί. Η επιλογή απόλυτα δικαιολογημένη αφού μου εξηγεί πως τα τελευταία 5 χρόνια περνάει τους χειμώνες του στον ποταμό της Πρέβελη. Για δύο χρόνια έμενε σε σπηλιά, άλλα δύο χρόνια σε σκηνή και πλέον σε tipi (Ινδιάνικη σκηνή, αυτοσχέδια). Τα καλοκαίρια ταξιδεύει σε πιο Βόρεια μέρη αφού και το κλίμα είναι θερμότερο εκείνη την εποχή, αλλά κυρίως προτιμά τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Ένας ονειρικός κόσμος για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τη φύση και θέλει να ζει μέσα σε αυτή, με ιδανικές συνθήκες, τείνει να βρίσκεται στην Κρήτη. Ο πλούσιος αυτός τόπος θεωρείται παράδεισος από πολύ κόσμο και όχι άδικα φυσικά.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καψάλη

Δείτε επίσης!

Τι θα ισχύει σε αεροπλάνα, πλοία και ξενοδοχεία – Αλλάζουν τα πάντα στα ταξίδια στην εποχή μετά τον κορονοϊό

Οι αεροπορικές εταιρείες επεξεργάζονται πυρετωδώς σχέδια για να προσαρμοστούν στο νέο δυσμενές περιβάλλον, με σκοπό …

Ρέθυμνο – Ο δήμος Αμαρίου με τα περισσότερα έργα σε ποικιλία και συνάφεια με την φύση και το περιβάλλον

Το Αμάρι προσφέρει τα μέγιστα στην φύση και το περιβάλλον της Κρήτης με μια σειρά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize