Τελευταία Νέα

Οι τρεις επιδιώξεις για να εκτοξευθούν τουριστικά φέτος τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά τα Χανιά και το Ρέθυμνο

Να μην αφήσουν την ευκαιρία που δεν αξιοποιήθηκε πέρυσι, να πάει και φέτος χαμένη, έχουν βάλει στόχο οι θεσμικοί και αναπτυξιακοί φορείς της δυτικής Κρήτης, έτσι ώστε φέτος περισσότερες πτήσεις να καταλήγουν στην τουριστική Κρήτη. Τα Χανιά επιθυμούν διακαώς την απευθείας σύνδεση της περιοχής με πόλεις της Γερμανίας, ενώ το Ρέθυμνο εντείνει τις προσπάθειες για ενίσχυση της κρουαζιέρας και να πετάξουν επιτέλους τα υδροπλάνα, προσδοκώντας σε υψηλές πτήσεις και των εισοδημάτων των επισκεπτών του νομού.

Με στόχο η φετινή τουριστική περίοδος να αφήσει εποχή στη δυτική Κρήτη, κλιμακώνουν τις συναντήσεις και τις ζυμώσεις οι φορείς της δυτικής Κρήτης. Στη Γερμανία ο Αντιπεριφερειεάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, στη διεθνή τουριστική έκθεση της Στουτγάρδης, έθεσε τις βάσεις για απευθείας σύνδεση των Χανίων με γερμανικές πόλεις. 250 χιλιάδες επισκέπτες προσελκύει η εν λόγω έκθεση με πολλές συμφωνίες και πωλήσεις να ευοδώνονται για το νησί.

Αυτό που τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, αισιοδοξεί ότι με τη δεύτερη ευκαιρία που έχει τώρα η Κρήτη, μάλλον θα καταφέρει να επεκτείνει τον αριθμό των απευθείας πτήσεων προς το νησί, κάτι που διακυβεύεται την τρέχουσα περίοδο.

Το Ρέθυμνο αδημονεί για την αύξηση των πτήσεων τσάρτερ στα αεροδρόμια του νησιού, όπως και για την ενίσχυση της κρουαζιέρας και την δρομολόγηση υδροπλάνων στο λιμάνι του Ρεθύμνου, κάτι που θα δημιουργούσε πολλαπλασιαστικά οφέλη στον τουριστικό προορισμό με ταυτόχρονη αύξηση της οικονομικής στάθμης των επισκεπτών. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης, η έναρξη πύλης εισόδου στο Ρέθυμνο από μόνο του ως γεγονός θα αποτελέσει τεράστια διαφήμιση για τον τόπο και θα λύσει τα χέρια τους στο ανταγωνιστικό πλασάρισμα του τουριστικού προορισμού. Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους κρατικούς χειρισμούς, θεωρεί η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, η οποία πάγωσε τη διαδικασία προς τη λειτουργία του υδατοδρομίου, για να μην επωμιστούν οι Ρεθυμνιώτες το κόστος, αλλά η ανάδοχος εταιρεία, όταν θα είναι νομικά έτοιμο το κράτος για την ανάδειξή του.

Επί μονίμου βάσεως παραμένει στην ατζέντα και η ανάδειξη των προϊόντων της κρητικής γης στους επισκέπτες του νησιού, με την υπεραξία που προκαλείται από τη δικτύωση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα παραγωγής να επιδρά ευεργετικά στην οικονομία του τόπου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τουρισμός – “Τα καραντί χάθηκαν, όπως και οι προκαταβολές και σειρά πακέτων που μας ανησυχεί”

Σε εφιάλτη για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση τουρισμός για το Ρέθυμνο, όπως και για …

Χανιά – Κάτω από την στολή βρισκόταν μια… κουκλάρα!

Η πανέμορφη Άννα, εμφανίστηκε με ολόσωμη φόρμα προστασίας, μάσκα, γάντια και γυαλιά ηλίου, ρίχνοντας κατακόρυφα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize