Τελευταία Νέα

Οι αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν τον Τυνήσιο τρομοκράτη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρόσωπα των δύο Ιταλών αστυνομικών που εξουδέτερωσαν τον Τυνήσιο τρομοκράτη. Ο Κριστιάν Μόβιο τραυματίστηκε από τις σφαίρες του και ο Λούκα Σκατά τον σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί έγιναν τα πρόσωπα της ημέρας την Παρασκευή καθώς ήταν αυτοί που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και σκότωσαν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί τον άνδρα που ήταν ο βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ήταν αυτοί που στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησαν έναν έλεγχο ρουτίνας και τελικά εξουδετέρωσαν τον επικίνδυνο τρομοκράτη.

Ο τραυματίας αστυνομικός στο νοσοκομείο του Μιλάνου.


Πρόκειται, για τον Κριστιάν Μόβιο, 36 ετών, και τον Λούκα Σκατά, 29 ετών.
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Άνις Άμρι είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες και ακόμη δεν είχε τελειώσει η λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδος», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ονομάζεται Λούκα Σκατά, είναι είκοσι εννέα ετών και κατάγεται από τη νότια Ιταλία.

Ο συνάδελφός του, τον οποίο τραυμάτισε στον ώμο ο Άμρι πριν πυροβοληθεί θανάσιμα, λέγεται Κρίστιαν Μόβιο, είναι τριάντα έξι ετών και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Πολλά μέσα ενημέρωσης, στη φάση αυτή, τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής αυξάνεται ο κίνδυνος να μπει και η Ιταλία στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» για το θάνατο του Τυνήσιου τρομοκράτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς