Τελευταία Νέα

Οδοιπορικό στα λευκά από το χιόνι Ανώγεια!

Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του Ρεθύμνου με πρωταθλητή στα χιόνια τα Ανώγεια, όπου από χθες το βράδυ η ασθενής χιονόπτωση κατάφερε να μετατρέψει σε ένα όμορφο λευκό τοπίο την ορεινή κωμόπολη του Ψηλορείτη.

Τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ τα εκχιονιστικά του δήμου Ανωγείων φρόντισαν να παραμένουν οι δρόμοι ανοιχτοί με τον Βασίλη Σμπώκο π. Αντιδήμαρχο Ανωγείων να δηλώνει ότι οι χειριστές τους είναι οι καλύτεροι στην Κρήτη.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στα ποιμνιοστάσια παρά το τσουχτερό κρύο και δε φαίνεται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αφού είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι με προμήθειες για τρεις μέρες τουλάχιστον.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, ευχαρίστησε και τις αστυνομικές αρχές που με τα αγροτικά οχήματα παρέμεναν σε επιφυλακή για οποιονδήποτε πολίτη χρειαστεί βοήθεια.

Οι ταβέρνες, τα ζαχαροπλαστεία και τα καφενεία των Ανωγείων είναι πανέτοιμα για το κύμα επισκεπτών που αναμένεται, αφού το λευκό τοπίο θα παραμείνει ως έχει μέχρι τα Χριστούγεννα για τους λάτρεις της χειμωνιάτικης κρητικής φύσης. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για λευκά Χριστούγεννα στην Κρήτη και μόνο, ανά την Ευρώπη φέτος!

Ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, καλεί τον κόσμο να ανεβεί στα Ανώγεια, το πιο ζωντανό χωριό της Κρήτης με τη νεολαία που τόσο αγαπά τον τόπο της και παραμένει εκεί παρά τις αντιξοότητες, με τον αγαπημένο ιερέα να δηλώνει ότι οι Ανωγειανοί, είναι οι μόνοι κρητικοί που δεν μεμψιμοιρούν με το κρύο και τα χιόνια!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς