Τελευταία Νέα

Νέα βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σφακίων

Σήμερα 27 Δεκεμβρίου στη Χώρα Σφακίων το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σφακίων “Γεώργιος Ξενουδάκης” εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη του. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιος Κουκουνάρης, Αρχιερατικός Σφακίων.

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του νέου θεσμικού οργάνου, υπογράμμισε την αξία του εντύπου και γενικότερα πόσο είναι σημαντική η βιβλιοθήκη για τους φοιτητές, τους δημότες και κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος προσέφερε ορισμένες σειρές αξιόλογων βιβλίων, αλλά εκείνη η έκδοση ιδιαίτερα πολυτελής και καλαίσθητη ήταν αυτή της Αγίας Γραφής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί απο τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Κουκουνάρη, Αρχιερατικός Σφακίων, τους Διδάκτορες κ. Άννα Πατεράκη, κ. Γεωργίο Πατεράκη, κ. Μαρία Μπαδιεριτάκη, κ. Κωνσταντίνο Σπαντιδάκη και κ. Χάρη Στρατιδάκη, οι οποίοι συμβολικά προσέφεραν ορισμένα βιβλία και κυρίως δικά τους δημοσιεύματα.

Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα η τρίτομη Κρητική Βιβλιογραφία του Γ.Ε. Εκκεκάκη, ένα έργο πολυτιμότατο για τις Κρητικές έρευνες.

Στη συνέχεια ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων κ. Απόστολος Παπαϊωάννου στην ομιλία του με θέμα« Η εμπιστοσύνη στο βιβλίο:’’ Όλοι έχουν δικαίωμα να διαβάζουν’’. Η αναγκαιότητα της συγκρότησης της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων Γεώργιος Ξενουδάκης», αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα παρέδωσε στη βιβλιοθήκη 1.113 δημοσιεύματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έπειτα από αίτημα του ίδιου προς τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη ο οποίος και ενέκρινε την πρόταση αυτή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε οτι τα έντυπα αυτά αποτελούν πλέον περιουσία του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων η οποία δεν ανταλλάσσεται, δεν πωλείται, δεν χαρίζεται, είναι κτήμα εσαεί της κοινωνίας και του λαού των Σφακίων.

Την εκδήλωση αυτή τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια.

Η νέα αυτή θεσμική λειτουργία του Δ.Ε.Α.Π., κατά τον κ. Παπαϊωάννου, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Ερευνητικού Κέντρου που θα καλύπτει όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής ιστορίας και γενικότερα της Κρήτης.

Τέλος ο δήμος Σφακίων ευχαριστεί την εταιρεία ΑΝΕΚ LINES για την χορηγία της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς