Τελευταία Νέα

Μεγάλη συμμετοχή κοινού στο 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας StartingUP

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κοινού το 1ο Roadshow Καινοτομίας &
Επιχειρηματικότητας StartingUP την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ).

Κατά τη διάρκεια του Roadshow πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτές συζητήσεις. Η πρώτη
συζήτηση αφορούσε στον διάλογο μεταξύ εκπροσώπων επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και
θεσμικών φορέων, με θέμα “Η εφαρμογή της Καινοτομίας στην Επιχειρηματικότητα και η Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση”. Συμμετείχαν οι κ. Νικόλαος Μωραϊτάκης, μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Υπεύθυνος Πληροφόρησης & Επικοινωνίας του Europe Direct Κρήτης, ο. κ. Κοσμάς Περπιράκης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ρεθύμνης και οι κ. Μιχάλης Κόκκινος, Διευθυντής Πωλήσεων FindUP και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) καθώς και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κρήτης.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Ορέστης Ματσούκας, Ιδρυτής της OramaGroup και Πρόεδρος του
Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Στην δεύτερη συζήτηση με θέμα “ Τοπική Καινοτομία και η Εκπαίδευση”, η οποία εστίασε στην εφαρμογή της καινοτομίας ειδικά στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνου – Συντονιστής Διεθνών Ορεινών
Αγώνων Ψηλορείτη “Psiloritis Race”, και ο κ. Μανούσος Κλάδος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Υπεύθυνος Τομέων Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου

Στον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΒΕΡ κ. Γιακουμάκη τονίστηκαν μεταξύ άλλων οι τρόποι με τους οποίους το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στηρίζει το τοπικό επιχειρείν μέσα από την ανάπτυξη
υπηρεσιών και υποδομών για την μικρομεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ως παραδείγματα αναφέρθηκαν η υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, οι συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα, και οι δράσεις προβολής και στήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ρεθύμνης κ. Περπιράκης αναφέρθηκε στη σημασία της
ενημέρωσης σχετικής με τις μορφές χρηματοδότησης της καινοτομίας αλλά και στο τρίπτυχο « Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» που αποτελεί το εργαλείο για την ουσιαστική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, ενώ παρουσιάστηκαν αρκετά πετυχημένα πρότυπα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μανούσος Κλάδος – “Κύριε Χρυσοχοΐδη ελάτε να γνωρίσετε τον Μυλοπόταμο που δεν ξέρετε”

“Φιλική Αστυνομία, σύγχρονη παιδεία, αναπτυξιακά μέτρα με επίκεντρο τον άνθρωπο” είναι η προτροπή του Προέδρου …

Ρέθυμνο – Μανούσος Κλάδος – “Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί” στον Μυλοπόταμο

Μανούσος Κλάδος στο Livetalks – Ο διασυρμός αδικεί μια ολόκληρη κοινωνία Θυμός και αγανάκτηση επικρατούν στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize