Τελευταία Νέα

Λευκός εφιάλτης για τον Χανιώτη κτηνοτρόφο που περπάτησε δύο ώρες στα χιόνια

Χριστούγεννα στο… σπίτι του και όχι στα βουνά, θα κάνει τελικά ο ένας από τους τρεις κτηνοτρόφους που έζησε μια μεγάλη περιπέτεια καθώς και οι τρεις αποκλείστηκαν σε διαφορετικά σημεία στα ορεινά, στη θέση Μουρί των Σφακίων.  Ο κτηνοτρόφος δεν απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες,  αλλά όπως υποστήριξε κατάφερε να κάνει μόνος του τη δύσκολη διαδρομή.

Όπως είπε ο κ.Δρανδάκης μιλώντας στο neakriti.gr « έπρεπε να πάω στο μαντρί, η περιοχή εκείνη είναι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, αλλά αποκλείστηκα στη θέση Κουτσούρα. Έτσι αναγκάστηκα να περπατήσω δύο ώρες με τα πόδια για να επιστρέψω. Έφτασα τελικά σε ένα σημείο όπου μπορεί να πλησιάσει αυτοκίνητο και με παρέλαβε ο πατέρας μου με ΙΧ.  Μόνο τον έναν κτηνοτρόφο είδα κατεβαίνοντας και του μίλησα, αλλά τελικά δεν ξέρω τι απέγινε».

Οι τρεις κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν όταν ανέβηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους αλλά τελικά τους πρόλαβε η σφοδρή χιονόπτωση. Όλα δείχνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.

Τα ποινιοστάσιά τους διαθέτουν έτσι κι αλλιώς όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς