Τελευταία Νέα

Κριτική Γιώργου Μαρινάκη για “πράσινα σημεία” & καθυστέρηση Σημείων Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – 2 νέα απορριμματοφόρα

Δύο νέα απορριμματοφόρα προστέθηκαν στο στόλο του δήμου Ρεθύμνου με σκοπό να ανανεωθεί σταδιακά ο γηρασμένος εξοπλισμός της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τον ελλιπή σχεδιασμό στην ανάπτυξη των “πράσινων σημείων”, καλώντας την παράλληλα να αποσύρει το μέτρο και να ρίξει το βάρος στα Σημεία Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τον πολύπαθο σχεδιασμό του ΕΣΔΑΚ.

Εδώ και τώρα χώρο εναπόθεσης μπάζων, κλαδιών και λοιπών αδρανών και φερτών υλικών, ζητά ο δήμος Ρεθύμνου, δια στόματος του δημάρχου, Γιώργου Μαρινάκη, θεωρώντας ότι πρέπει να κλείσει και η συζήτηση για ανάπτυξη “πράσινων σημείων”, που μάλλον δε θα βοηθούσαν, παρά θα δυσχέραιναν την κατάσταση.

Στην υπηρεσία καθαριότητας παραδόθηκαν σήμερα δύο νέα απορριμματοφόρα, αξίας 360 χιλιάδων ευρώ τα οποία προήλθαν από τα δημοτικά τέλη, με το δήμαρχο να παραινεί τους εργαζομένους να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας κατά γράμμα και να μην αλλοιώσουν τα σχετικά συστήματα ασφαλείας των απορριμματοφόρων, αφού μάλιστα είχαμε θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία είχαν εμπλακεί δημοτικά απορριμματοφόρα οχήματα κατά το παρελθόν.

Τόσο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθημερινότητας, Δημήτρης Λελεδάκης, όσο και η διευθύντρια πρασίνου και καθαριότητας, Νικολέτα Γκολφινοπούλου, ευχαρίστησαν την οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου που εξασφάλισε το σχετικό κονδύλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, συγκαταλέγονται απορριμματοφόρα ακόμη και δεκαπενταετίας, με το δήμο να σχεδιάζει και στο μέλλον να ανανεώνεται τακτικά ο εξοπλισμός της υπηρεσίας για να παραμένει αδιατάρακτη στη μάχη του να κερδηθεί και να διατηρηθεί η καθαρή εικόνα του Ρεθύμνου σε ντόπιους κι επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς