Τελευταία Νέα

Κρήτη: Ψάχνουν τρόπους για την συντήρηση του Βόρειου Οδικού Άξονα

Λύση στο θέμα της συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα αναζητεί ο ΟΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης γίνεται γνωστό πως από το Δ.Σ πάρθηκε ομόφωνα σειρά αποφάσεων για την ολοκλήρωση σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών  της περιφέρειας.

Αναλυτικά:

«Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ανακοινώνεται ότι, χθες 29 Μαρτίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο πάρθηκε ομόφωνα σειρά αποφάσεων για την ολοκλήρωση σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών  της περιφέρειας:

1.Ολοκλήρωση τμήματος Ν.Ε.Ο. Αγ. Νικόλαος-Καλό Χωριό (ΒΟΑΚ) (έγκριση πληρωμών)

2.Ολοκλήρωση τμήματος «Αυχήν Αγκαθιάς-Χαμέζι-Σητεία» ( 3,8 χλμ περίπου) (έγκριση πληρωμών)

3.Διαδικασίες έργου «Σύνδεση Κόμβου Μουρνιών του ΒΟΑΚ με την πόλη των Χανιών».

4.Διαδικασίες προσωρινής παραλαβής στα πλαίσια του έργου «Λιμνοδεξαμενή Αγ. Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου»

5.Διαδικασίες προσωρινής παραλαβής στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή Τμήματος Άνω Βιάννου»

6.Έγκριση προκήρυξης και τευχών ανοικτού, διεθνούς διαγωνισμού στο πλαίσιο της πράξης «Προμήθεια και Εγκατάσταση Φυγόκεντρου Διαχωριστή Αφυδάτωσης Ιλύος της ΕΕΛ της ΔΕΥΑΒΑ»( χρηματοδότηση ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020)

7.Διαδικασίες τεχνικής στήριξης για  συμπλήρωση και τροποποίηση μελέτης κατασκευής του Φράγματος Λαδούκου

8.Έγκριση έργου «Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου του κεντρικού αγωγού του Ο.Α.Κ. Α.Ε στα Μεσκλά»

Στην ενημέρωση του για τα θέματα ενδιαφέροντος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Καζάση ο οργανισμός σε συνεννόηση με την Περιφέρεια αναζητεί λύση στο θέμα, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, όσο γρηγορότερα γίνεται.

Ο κ.Καζάσης ανέφερε ότι υπεγράφη η προγραμματική σύμβασή μεταξύ ΟΑΚ ΑΕ και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Υ.ΜΕ) ώστε να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΒΟΑΚ (τμήμα Χανιά-Ηράκλειο). Παράλληλα δρομολογείται αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και Υπουργείου (Υ.ΜΕ) τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού (ΒΟΑΚ Κίσαμος-Σητεία).

Παράλληλα προωθείται η ολοκλήρωση εφαρμογών ΑΠΕ σε αντλιοστάσια του οργανισμού, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και συνεχίζεται η συνεργασία (παροχή τεχνικής στήριξης) ΟΑΚ- ΔΕΥΑΒΑ.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά για την  εξέλιξη κατασκευής της σήραγγας μήκους  3,5 χιλ που θα συνδέσει τον ταμιευτήρα με το Οροπέδιο για την συλλογή των πλημμυρικών υδάτων. Έως σήμερα η διάνοιξη έχει προχωρήσει κατά 2.700 μέτρα, και απομένουν άλλα 700 μέτρα για την ολοκλήρωση της διάνοιξης (έργο με τίτλο: «Ύδρευση Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη-Έργα ενίσχυσης ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου)».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – “Κομβικής σημασίας για το Ρέθυμνο η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το λιμάνι της Σούδας”

Την ικανοποίηση του για τον χαρακτηρισμό του έργου της οδικής σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα …

Ρέθυμνο – Αθλητική συνάντηση Ζίου Ζίτσου – Σωματική και πνευματική σταδιακή επιστροφή στην προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα

 «Αθλητική συνάντηση  Ζίου Ζίτσου – Σωματική και πνευματική σταδιακή επιστροφή στην προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα»  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize