Τελευταία Νέα

Κλείνουν και υποβιβάζονται σχολεία της υπαίθρου του Ρεθύμνου

Στις επάλξεις βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο και οι τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας εξαιτίας των επερχόμενων υποβιβασμών και καταργήσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε τρεις περιφερειακούς δήμους του νομού Ρεθύμνου. Η ερήμωση της υπαίθρου αρχίζει να αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία που καθορίζουν το μέλλον των σχολικών μονάδων με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και εκπαιδευτικούς φορείς να ζητούν μία ακόμη ευκαιρία για να παραμείνουν ζωντανές οι μικρές κοινωνίες.

Απαξίωση και εγκατάλειψη βιώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο η ενδοχώρα του Ρεθύμνου που ζητά μία ακόμη ευκαιρία στο να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία που καταργούνται στον Μυλοπόταμο και που υποβιβάζονται σε Μυλοπόταμο, Αμάρι και Άγιο Βασίλειο. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Βασιλείου έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά στις σχολικές μεταβολές, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο, Ηλία Λουλούδη, ενώ στο δήμο Μυλοποτάμου οι διεργασίες συνεχίζονται, όμως ήδη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δηλώσει τη δυσαρέσκειά της, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνο θεμάτων παιδείας, Μανούσο Κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, υποβιβάζονται τα δημοτικά σχολεία σε Αγκουσελιανά, Πλάτανο, Απλαδιανά, Μαργαρίτες, Σκεπαστή και Γαράζο, ενώ καταργούνται το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Μελιδόνι.

Υποβιβασμός Δημοτικών Σχολείων
Αγκουσελιανά – Δήμου Αγίου Βασιλείου
Πλάτανος – Δήμου Αμαρίου
Απλαδιανά – Δήμου Μυλοποτάμου
Μαργαρίτες – Δήμου Μυλοποτάμου

Κατάργηση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Μελιδόνι – Δήμου Μυλοποτάμου

Ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, Στέλιος Ορφανουδάκης, καλεί τις τοπικές κοινότητες και τα συμβούλια να μην δεχθούν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και το υπουργείο παιδείας να βάλει τέλος στη λιτότητα στην παιδεία. Αυτή τη στιγμή στο Ρέθυμνο υπάρχουν 113 εκπαιδευτικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων τα 107 στην ειδική αγωγή.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

manousos-klados-stelios-orfanoudakis-ilias-louloudis

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κατάθεση προσφυγής για την Αμάρι Α.Ε. από τη μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Αμαρίου

Σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα στην ΄΄ΑΜΑΡΙ Α.Ε΄΄, που το Διοικητικό της Συμβουλίου έπρεπε να …

Ρέθυμνο – Ματαιώνονται όλες οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Αμαρίου, εκτός μιας εκδήλωσης μνήμης και τιμής

Με σεβασμό προς τις συστάσεις των ειδικών και τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας, ενημερώνουμε τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize