Τελευταία Νέα

Η Έλενα δημιουργεί Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με τα χέρια της – Στα άδυτα του εργαστηρίου της μαθήτριας του Τάκη Χάσικου!

Πλησιάζει το Καρναβάλι του Ρεθύμνου και όλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μπαίνουμε στο ρυθμό προετοιμασίας. Όπως μας λέει η Έλενα – Μαρία Βενιανάκη: «Είναι η χαρά μας, το περιμένουμε όλο το χρόνο και ζούμε γι’αυτό!». Η Έλενα, είναι ιδιοκτήτρια μιας μικρής βιοτεχνίας ενδυμάτων, ασχολείται με την παραγωγή στολών καρναβαλιού, ακόμη και με την στυλιστική τους επιμέλεια.

Σήμερα την επισκέφτηκα για να μας χαρίσει τα φώτα της από τον χώρο της προετοιμασίας για το καρναβάλι, κάτι που κάνει με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι από το 2009. Αναλαμβάνει κάποιες ομάδες από την αρχή ως το τέλος του καρναβαλιού, ποικιλοτρόπως και σε οτιδήποτε μπορεί να τους στηρίξει! Όπως μας λέει και η ίδια: «Ζούμε μέσα στον παλμό του Καρναβαλιού, είμαστε πρώτα από όλα καρναβαλιστές και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Και αυτές είναι οι 5 ομάδες που έχει την χαρά και την τιμή να επιμελείται φέτος: «Alter Ego», «Επόμενοι», «Ταραξίες», «Αλαδανάρηδες» και «Σαν τη μύγα μες το γάλα».

 

Η εργασία της Έλενας ξεκινάει από τα πρώιμα κιόλας στάδια του στησίματος. Είναι η ειδικότητά της αυτή, που της δίνει τη δυνατότητα να πάρει τις ιδέες των ομάδων, για όποιες το έχουν ανάγκη και να τις αποτυπώσει σε χαρτί, με αρμονία χρωμάτων και ευκολοπροσάρμοστο σε διάφορους τύπους σωμάτων, στήσιμο των υλικών.

Για να τελειοποιηθεί η κάθε στολή, βρίσκουν τα κατάλληλα υφάσματα και προχωράει στα πατρόν και στη ραφή για την ολοκλήρωσή τους, μαζί με ανθρώπους των ομάδων για να αισθανθούν και οι ίδιοι την μαγεία της δημιουργίας των στολών τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στα πατρόν και στην παρασκευή κάποιων καπέλων, ενώ λίγο αργότερα, ο χώρος της θα γεμίσει με 5 άτομα αφοσιωμένα στη ραφή των στολών και των αξεσουάρ.

Η Έλενα μας εξηγεί ότι υπάρχει πλήρης αφοσίωση σε αυτό το σημαντικό και ξέφρενο γεγονός για τον τόπο μας. Υπάρχει πλήρης στήριξη των ομάδων στο θέμα, στο στήσιμο ακόμη και στο άρμα, από την αρχή έως και το τέλος, αφού όλα είναι χειροποίητα και με πολύ μεράκι. Η αλήθεια είναι πως το καρναβάλι για το Ρέθυμνο είναι τρόπος ζωής για όλους μας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στην κυριολεξία αποκριάτικα και… “Τρεις κι ο Κούκος” στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου

«Τρεις και ο ……Κούκος!!! Ή αλλιώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου». Με αυτή τη …

Ρέθυμνο – Από 20 έως 50% οι απώλειες σε κρατήσεις και εστίαση, μετά τη ματαίωση του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού

Με ψυχραιμία προσπαθούν να διαχειριστούν τις απώλειες οι Ρεθυμνιώτες Με ψυχραιμία επιχειρούν τις τελευταίες ώρες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize