Τελευταία Νέα

Ζουν με τον φόβο της πλημμύρας και της ηλεκτροπληξίας – Απελπιστική η κατάσταση στην οδό Μυριοκεφάλων στο Ατσιπόπουλο

Σε μικρή Βενετία έχει μετατραπεί η οδός Μυριοκεφάλων στο Ατσιπόπουλο με την οργή των κατοίκων να ξεχειλίζει, αφού σε κάθε βροχή λαχταρούν μην τυχόν και πλημμυρίσουν τα σπίτια τους ακόμα μία φορά. Τις νύχτες που βρέχει ο εφιάλτης χειροτερεύει, και παρά τα σακιά που έχουν τοποθετήσει στις εισόδους των σπιτιών τους, χρησιμοποιούν και αντλίες με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Τον ύπνο τους και την ψυχραιμία τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της οδού Μυριοκεφάλων στο Ατσιπόπουλο, αφού χρειάζονται βάρκα για να προσεγγίσουν τα σπίτια τους. Βγάζουν τα αθλητικά παπούτσια, φοράνε γαλότσες και βουτάνε στα νερά. Την περασμένη νύχτα ο Μιχάλης Παρασύρης δεν έκλεισε μάτι υπό το φόβο ότι θα πλημμυρίσει για πολλοστή φορά το σπίτι του, με τον γείτονά του, Νίκο Βαλσαμάκη, να τονίζει ότι τα σπίτια είναι νόμιμα και δε θα έπρεπε να βρίσκονται έτσι, παραπεταμένοι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσοι δεν έχουν γαλότσες, σκαρφαλώνουν στο φράχτη και πατάνε σε στρώμα θαλάσσης. Τα σακιά που χρησιμοποιούν για ανάχωμα δεν επαρκούν για προστασία με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν και ηλεκτρικές αντλίες με τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας να ελλοχεύει.

Η περασμένη νύχτα ήταν εφιαλτική λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης, ενώ φοβούνται τα χειρότερα, σε περίπτωση που τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο έντονα, η Ελένη Καββάλου, μάλιστα, κάτοικος της επίμαχης οδού, χτυπήθηκε χθες από ρεύμα στην προσπάθειά της να θέσει σε λειτουργία την αντλία για να μην πλημμυρίσει το σπίτι της.

Κάπως έτσι η καθημερινότητα μετατρέπεται σε Γολγοθά. Ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αποτελούν εν μέσω κακοκαιρίας μεγάλη δοκιμασία, όπως αναφέρει η Φλώρα Καπνάκη που έχει απογοητευτεί από την αδιαφορία για το πρόβλημα των κατοίκων, ενώ τα αυτοκίνητα είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τους χώρους στάθμευσης.

Ενδεχόμενη λύση ίσως αναζητηθεί από τη δημοτική αρχή στην τοποθέτηση φρεατίου για την απορροή των υδάτων, ενώ δεύτερο σενάριο που αποτελεί πρόταση της περιφέρειας, είναι μαζί με τα έργα διαχείρισης των λυμάτων να τοποθετηθούν στην περιοχή και σωλήνες ομβρίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ατσιποπούλου, Αλέξανδρο Παπαλεξάκη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς