Τελευταία Νέα

Επιπλέον έκπτωση από τη ΔΕΗ για όσους προπληρώνουν το ρεύμα

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει το πρόγραμμα ευνοϊκών διακανονισμών των 36 δόσεων που υλοποιεί τους τελευταίους μήνες η ΔΕΗ και το οποίο απέδωσε οφέλη στην επιχείρηση αφού μείωσε τις επισφάλειες και της επέτρεψε να σημειώσει και – έστω και λογιστική – αύξηση κερδών.

Για το νέο έτος η ΔΕΗ αναζητά τρόπους να βελτιώσει τη ρευστότητα, να μειώσει τις επισφάλειες αλλά και να κρατήσει τους πελάτες της.

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται για νέο γύρο διακανονισμών και εκπτώσεων από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι συνεπείς καταναλωτές δεχθούν να προπληρώσουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα, θα απολαμβάνουν έκπτωση 6%.

Στην πράξη η κίνηση αυτή έχει διπλό στόχο. Επιχειρεί αφενός να αυξήσει τη ρευστότητα της ΔΕΗ, αφετέρου να “δέσει” τους πελάτες της για ένα χρόνο με δέλεαρ την έκπτωση 6%. Μένει να φανεί και πόσοι θα ανταποκριθούν στο μέτρο που προφανώς αφορά μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις, και όσους έχουν μια οικονομική επιφάνεια.

Κινητικότητα όμως έχουμε και στο θέμα των ληξιπρόθεσμων. Σε αυτή τη συνεχή μάχη με τις επισφάλειες που δίνει, η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 9 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα διακανονισμών. Εξετάζει μάλιστα να συμπεριλάβει σε αυτό ακόμη και πάγωμα χρεών (δηλαδή να μην προσαυξάνονται με τόκους) για όσους καταναλωτές οφείλουν στην επιχείρηση ποσά έως 1.000 ευρώ, και εφόσον εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους.

Εξετάζεται επίσης, οι καταναλωτές αυτής της κατηγορίας, εφόσον “κρατούν” την οφειλή τους κάτω από τα 1.000 ευρώ, να ανταμείβονται με έκπτωση 8%-10%. Σήμερα τόσο οι συνεπείς καταναλωτές, όσο και εκείνοι που ναι μεν βρίσκονται σε ρύθμιση αλλά την εξυπηρετούν, απολαμβάνουν έκπτωση 15% στο ρεύμα. Δεν είναι σαφές αν η έκπτωση αυτή θα συνεχίσει να ισχύει και μετά τις 31 Δεκεμβρίου ή θα ανακοινωθεί κάποια άλλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς