Τελευταία Νέα

Εορτάζουμε την «Σύναξιν του Αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου» στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ

ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΤΑΛΗΣ-ΜΠΑΛΗ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

7 Ιανουαρίου 2017

Σάββατο 7η Ιανουαρίου 2017. Η πρώτη μεθέορτος ημέρα των Θεοφανείων, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την «Σύναξιν του Αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου», τιμώντας έτσι το ιερό και πανσεβάσμιο πρόσωπο του Βαπτιστού του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, για τον οποίο ας αρκέσει η μαρτυρία των Ουρανών, όπως την εξέφρασε το ίδιο το στόμα του Κυρίου: «αμήν λέγω υμίν, ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων  Ιωάννου του βαπτιστού» (Ματθ. ια΄ 11).

Την μεγάλη αυτή ημέρα της τιμής προς τον Βαπτιστή του Σωτήρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ιερούργησε στο ιστορικό και πανέμορφο Μοναστήρι του, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, το ιερό αυτό σέμνωμα του Μυλοποτάμου και περίπυστο καύχημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Την Μονή που, με την ευλογία και προτροπή του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, ανεκαίνισε και επανέθεσε σε λειτουργία ο άμεσος προκάτοχος του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου μακαριστός Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος διηκόνησε ως Ηγούμενος το Μοναστήρι για είκοσι και πλέον έτη.

Μαζί με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησαν ο Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, και άλλοι πρεσβύτεροι από την ευρύτερη περιοχή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος τέλεσε την «εις Οικονόμον» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου χειροθεσία του Αιδεσ. Κωνσταντίνου Καλοκύρη, ο οποίος κατάγεται από τις πλησιόχωρες στην Μονή Σίσες Μυλοποτάμου και διακονεί ως Εφημέριος την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έρφων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος εξέφρασε την χαρά του για την συλλειτουργία του με τον Ηγούμενο και τους Ιερείς, αλλά και με όλους τους πιστούς, οι οποίοι αγαπούν το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου και προσέρχονται ευλαβικά στις ιερές ακολουθίες που τελούνται σε αυτό. Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε, για μία ακόμη φορά, τον Ηγούμενο π. Παρθένιο, ο οποίος διακονεί το Μοναστήρι με αυταπάρνηση, με ζήλο και με υγιή μοναχικά και πνευματικά ιδεώδη, που απορρέουν από την αγάπη, την υπακοή και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία.

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ο Μητροπολίτης Ευγένιος τοποθετείται για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, η οποία παραχωρήθηκε το πρωί της …

Ρέθυμνο – Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονος στον λόφο του Τιμίου Σταυρού

Την Δευτέρα 27η Ιουλίου 2020, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, πανηγυρίζει ο Ιερός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize