Τελευταία Νέα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα

Από 6.000 έως 8.000 ευρώ κυμαίνονταν η τιμή για κάθε βρέφος που πωλούσε σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Αττικής το εξαμελές κύκλωμα από τη Βουλγαρία, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης, έπειτα από 13 παράνομες υιοθεσίες, στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2015.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 58, 40, 39 και 32 ετών, και δύο γυναίκες 49 και 36 ετών, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας και σύσταση συμμορίας.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, ο 58χρονος, η 49χρονη και ο 39χρονος με τη βοήθεια του 32χρονου εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τις εγκύους στα σπίτια τους ή στο σπίτι του 40χρονου και της 36χρονης στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Κατόπιν παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετάφεραν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Αττική, όπου παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κυμαίνονταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών, ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους υπήκοοι Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης είχαν συλληφθεί η 36χρονη και ο 39χρονος για άλλες δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς