Τελευταία Νέα

Εικόνα σοκ αντίκρισε μικρό κορίτσι – Σκύλος κρεμασμένος σε δέντρο

Χθες ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων ενημερώθηκε ότι στην περιοχή των Μουρνιών, λίγο πιο πάνω από την …
Κουκουνάρα, εντοπίστηκε σε ένα χωράφι ένας σκύλος κρεμασμένος από μια ελιά.

Η Πρόεδρος του συλλόγου πήγε στο σημείο μαζί με την καταγγέλλουσα ενώ ενημέρωσε και την αστυνομία η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως και κατέφθασε μαζί με υπάλληλο της εγκληματολογικής υπηρεσίας ώστε να κάνουν αυτοψία και να μεταφέρουν το ζώο στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Το μικρό κοριτσάκι αντίκρισε το κρεμασμένο ζώο και επέμενε να το καταγγείλουν

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το πρωί περνούσε από το σημείο με τα παιδιά της και η κόρη της είδε μέσα από το αυτοκίνητο, στην άκρη του δρόμου, δύο μικρά αδέσποτα και παρακάλεσε τη μητέρα της να γυρίσουν στο σπίτι και να φέρουν φαγητό να τα ταίσουν.

Πράγματι, επέστρεψαν σε λίγα λεπτά, αλλά τα σκυλάκια είχαν μετακινηθεί στο παρακείμενο χωράφι με ελιές που δεν είχε περίφραξη και είχαν κουρνιάσει κάτω από ένα δέντρο για να προφυλαχθούν όπως μπορούσαν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πηγαίνοντας να τα ταίσουν η μικρή είδε κρεμασμένο ένα σκύλο -ράτσας γκέκα – στην ελιά. Η μητέρα σοκαρίστηκε αλλά η μικρή Τόνια επέμενε ότι έπρεπε να ειδοποιήσουν τη φιλοζωική και την αστυνομία αφού «αυτό τους είχε πει η δασκάλα τους στο σχολείο για να τιμωρηθεί αυτός που το έκανε και να γλυτώσουν μερικά άλλα σκυλάκια».

Η επιμονή της μικρής έπεισε τη μητέρα να επικοινωνήσει με τον σύλλογο και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία στην οποία έδωσε γραπτή κατάθεση.

Δυστυχώς, στην εκπνοή του 2016, ήρθαμε πάλι αντιμέτωποι με ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό. Ούτε ο χιονιάς, ούτε το κρύο είναι ικανά να σταματήσουν αυτούς που σκοτώνουν και κακοποιούν ζώα.

Η ιστορία όμως έχει και μια θετική παράμετρο.

Το κοριτσάκι ήταν μαθήτρια στο νηπιαγωγείο των Αγίων Σαράντα που είχαν υιοθετήσει δύο κουταβάκια, ενώ η δασκάλα της στην πρώτη δημοτικού, είναι μια εκπαιδευτικός γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στο δημοτικό σχολείο στα Νεροκούρου που διδάσκει.

Αυτό σε συνδιασμό με την οικογένεια που είναι φιλόζωη, έκανε τη μικρή Τόνια – που έχει αποφασίσει από την πρώτη δημοτικού ότι θέλει να γίνει κτηνίατρος – να σκεφτεί ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό το άτυχο πλάσμα.

Ο φιλοζωικός σύλλογος δίνει συγχαρητήρια στην οικογένεια για τα παιδιά που μεγαλώνει, αλλά και στους παιδαγωγούς για τη δουλειά που κάνουν στα σχολεία.

crete-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς