Τελευταία Νέα

Δύο επιθεωρητές για… 25.000 ξενοδοχεία στο Ηράκλειο!

”Χωρίς αντίκρισμα οι δηλώσεις των στελεχών του Υπουργείου Εργασίας ότι τρέχουν και εντατικοποιούνται εν όψει καλοκαιρινής σεζόν οι καθιερωμένοι έλεγχοι του ΣΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές”, λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Επαναλαμβάνει ότι παρά τις θετικές δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας οι Επιθεωρητές στο Ηράκλειο παραμένουν δύο ενώ ο αριθμός των ξενοδοχείων που πρέπει να ελέγξουν είναι 25.000 μόνο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Από τις αρχές Μαΐου υπενθυμίζεται πως ξεκινά πιλοτικά στην Αττική και το πρόγραμμα ελέγχου για την ανασφάλιστη εργασία με τη μέθοδο του risk analysis και μεικτά κλιμάκια από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) του ΕΦΚΑ και την Οικονομική Αστυνομία.

Στην πρώτη γραμμή του πυρός θα βρεθούν κλάδοι που συνδυάζουν μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και υψηλή παραβατικότητα όπως: τουρισμός και εστίαση (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.ά.), εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, υπηρεσίες φασόν (π.χ. ένδυση), μεταποίηση κ.ά.

 

Δείτε επίσης!

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά

Αναδρομικά ύψους 4 δισ ευρώ καλείται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τις τελικές …

Οι 5 ενέργειες του υπουργείου εργασίας για τη βελτίωση ζωής των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Ανήλικοι πρόσφυγες, φωτογραφία intimenews ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Στις ενέργειες που θα προβεί το υπουργείο Εργασίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize