Τελευταία Νέα

Διχάζει το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ – Ναι από το Αμάρι, όχι από τη Σητεία

Ναι από το Αμάρι, όχι απο τη Σητεία για το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ενεργειακού έργου στο Φράγμα των Ποταμών. Αντίθετα, αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας το βράδυ της Τετάρτης για το ίδιο έργο. Αναμένεται γνωμοδότηση και της Περιφέρειας.

Στη Σητεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση σε σχέση με την χωροθέτηση ανεμογεννητριών στις θέσεις « Φρούδια – Λυγιάς – Πλατύβολο » και «Τρούλα – Χαλκιάς – Κορυφή» καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αρνητικές αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων αλλά και κινητοποιήσεις κατοίκων στη Σίτανο και στη Ζάκρο.

Προβλέποντας το αρνητικό κλίμα οι εκπρόσωποι της εταιρίας αλλά και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί επί τόπου για ενημέρωση των φορέων,  απέφυγαν να παρουσιαστούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Στο Αμάρι

Αντίθετα, με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε η ΜΠΕ του έργου από το Δημοτικό συμβούλιο Αμαρίου, σε ειδική συνεδρίαση την Τρίτη. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης και ο διευθυντής του οργανισμού στο Ρέθυμνο, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο στους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες.

Αντίθετοι με το έργο, δήλωσαν πολίτες και εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού συλλόγου της περιοχής οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει το επόμενο διάστημα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, το οποίο θα λάβει επίσης απόφαση γνωμοδοτικού και όχι καθοριστικού χαρακτήρα αφού την τελική έγκριση για το έργο θα δώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς