Τελευταία Νέα

Διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε άνεργη παραπληγική με 4 παιδιά!

Στα χαρτιά έμειναν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δε θα κόβει το ρεύμα και θα σταματήσει τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με καταγγελία της Α.Π. στο neakriti.gr, το πρωί της Τετάρτης υπάλληλοι της ΔΕΗ πήγαν στο σπίτι της και της έκοψαν το ρεύμα εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών.

«Το Σεπτέμβριο μου είχαν κόψει το ρεύμα για συνολικά χρέη 1980 ευρώ. Τότε μας βοήθησαν ένας ιερέας της περιοχής και κάποιοι άλλοι ιδιώτες. Μας έδωσαν 400 ευρώ και τα δώσαμε ως προκαταβολή οπότε μας ξανασύνδεσαν το ρεύμα».

Σε αυτό το σημείο η υπόθεση αρχίζει να περιπλέκεται αρκετά καθώς η ίδια αδυνατεί να κάνει ρύθμιση στη ΔΕΗ. Όπως εξηγεί «το ρεύμα είναι στο όνομα του παππού μου κι ο παππούς μου έχει πεθάνει. Έτσι δε μπορώ να κάνω ρύθμιση. Για να κάνω ρύθμιση πρέπει να γυρίσει το ρεύμα στο δικό μου όνομα».

Συνεχίζοντας την εξιστόρηση της υπόθεσης λέει η ίδια η Α.Π. «όμως είμαι χωρισμένη και η επιμέλεια των παιδιών ήταν σ’ εμένα προσωρινά. Έληξε και πρέπει να ξαναγίνει δικαστήριο για να πάρω την επιμέλεια των παιδιών. Όμως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ξανακάνω δικαστήριο. Και χωρίς την επιμέλεια των παιδιών δε μπορώ να γυρίσω στο όνομα μου το ρεύμα, ούτε ρύθμιση μπορώ να κάνω».

Η Α.Π. δεν γνωρίζει καν το ακριβές ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της στη ΔΕΗ καθώς από τον Σεπτέμβριο δεν έχει έρθει νέος λογαριασμός.

Πρόκειται για μία άνεργη, παραπληγική (με αναπηρία 90%), πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών (14, 10 χρονών και δίδυμα παιδιά τα οποία δεν έχουν κλείσει ακόμα τα πέντε τους χρόνια).

Αυτό που θα ήθελε η ίδια αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δικά της λόγια, είναι «η βοήθεια της Δημοτικής Αρχής. Να μεσολαβήσει ώστε να μου συνδέσουν το ρεύμα. Ζητάω τη βοήθεια των συμπολιτών μου. Δε μπορώ να μαγειρέψω, να κάνω μπάνιο τα παιδιά. Χτες βράδυ παγώσαμε. Τα παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, φοβούνται».

Το μοναδικό εισόδημα της Α.Π. είναι ένα επίδομα μικρότερο των 500 ευρώ το οποίο θα λάβει ξανά από το ΙΚΑ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – ΔΕΥΑΡ – Βλάβες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης – Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών

Tην Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, το σύστημα υδροδότησης της πόλης παρουσίασε βλάβες σε τέσσερα διαφορετικά …

Ρέθυμνο – Η παροχή νερού στα σπίτια των κατοίκων είναι μειωμένη στο ελάχιστο από το περασμένο Σάββατο στην Άνω Καλλιθέα

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης στην περιοχή της Άνω Καλλιθέας Ρεθύμνου. Οι κάτοικοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize