Τελευταία Νέα

Δείτε φωτός από το Ρέθυμνο που ήταν και παραμένει πανέμορφο! – Πώς τα καταφέρνει;

Από το Ρέθυμνο του 1904 και σε μια γρήγορη σύγκριση με το σήμερα, καταλαβαίνει κάποιος ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιες αλλαγές, χωρίς όμως να έχει αλλάξει η γοητευτική φυσιογνωμία της παλιάς πόλης, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς, ότι εκείνη την εποχή ήταν μια περίοδος που οι Κρητικοί αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία και την ένωση με την Ελλάδα.  Έτσι και πολλοί δρόμοι του Ρεθύμνου έλαβαν ονόματα αγωνιστών που πολέμησαν για αυτή την ανεξαρτησία. 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία για τη συγκεκριμένη χρονολογία, είναι ότι ξεκίνησε μια απογραφή πληθυσμού στην Κρήτη, το 1900, που δημοσιεύτηκε επίσημα σε εφημερίδα το 1904, με 303.543 χιλιάδες τον τότε συνολικό πληθυσμό για ολόκληρη την Κρήτη.

Αυτό το στενό της παλιάς πόλης, η οδός Χαριλάου Τρικούπη, είναι το πιο ιδιαίτερο στενό, από ότι φαίνεται από το 1904 έως και σήμερα, διότι είναι το μοναδικό στενό που στο τέλος του φαίνεται ξεκάθαρα και αρκετά ευθυγραμμισμένα ο μιναρές του Νερατζέ Τζαμί, ήτου του Ωδείου του Ρεθύμνου σήμερα.

Το μικρό Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου το 1947, δύο χρόνια μετά την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής από την πόλη. Παράλληλα φαίνεται καθαρά πως ήταν ενεργό σαν το βασικό λιμάνι της πόλης.

Η υπόλοιπη εικόνα του Ενετικού λιμανιού το 1970 πλέον που δείχνει να μην απέχει καθόλου από τη σημερινή όψη του τουριστικού πλέον λιμανιού που παραμένει πάντα όμορφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize