Τελευταία Νέα

Για το παγκόσμιο κύπελλο στο Μαϊάμι ανοίγουν τα πανιά τους ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο οι περισσότεροι από τους Ελληνες ιστιοπλόους. Θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μαϊάμι, το οποίο θα αρχίσει στις 23 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους θα είναι και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες των 470, Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, που αποφάσισαν εφέτος να ξεκινήσουν νωρίτερα.

«Θέλουμε να “ζεσταθούμε” πιο νωρίς. Οι μεγάλοι στόχοι της χρονιάς είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και το ευρωπαϊκό στο Μονακό. Μόνο και μόνο που το παγκόσμιο διεξάγεται στη χώρα μας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ολοι αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν σταθμούς για τη μεγάλη διοργάνωση που δεν είναι άλλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», δήλωσε στην «Κ» ο Τάκης Μάντης.

Οι Ολυμπιονίκες μας πριν από το παγκόσμιο κύπελλο του Μαϊάμι θα πάρουν μέρος και στη διοργάνωση της Β. Αμερικής (14-16/1). «Θα είναι ένα είδος προπόνησης. Θέλουμε να δουλέψουμε με τα νέα πανιά. Θα πειραματιστούμε σε καινούργια υλικά, αλλά και στον τρόπο που τρέχουμε γιατί θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω», υπογράμμισε ο Παύλος Καγιαλής. Στο Μαϊάμι δεν θα βρεθεί ο πρωταθλητής των Φιν, ο Γιάννης Μιτάκης. Αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στις σπουδές του, στο Πολυτεχνείο: «Χρωστάω κάποια μαθήματα και θέλω να τα περάσω. Η εξεταστική είναι την ίδια χρονική περίοδο με τον αγώνα και για εφέτος η σχολή προηγείται. Στη συνέχεια, θα πάρω μέρος στις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις».

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς