Τελευταία Νέα

Βερολίνο: Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση

Σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, σύμφωνα με το Reuters.   Η ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει ουσιαστικά τα σενάρια που από την πρώτη στιγμή ήθελαν πίσω από την επίθεση να κρύβεται το ΙΚ, αφού υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους λίγο μετά το συμβάν άρχισαν να εκθειάζουν την κίνηση του οδηγού σε διάφορα fora της οργάνωσης, στα social media και στο Telegram.

Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική πόλη της Νίκαιας τον περασμένο Ιούλιο, όπου σκοτώθηκαν 84 άνθρωποι όταν ένας άντρας έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε πυροτεχνήματα και γιόρταζε τη μέρα της Βαστίλης. Το γεγονός πως η χθεσινή επίθεση φέρει αρκετές ομοιότητες με εκείνη της Νίκαιας είναι και που είχε πυροδοτήσει έντονα τα σενάρια πως πρόκειται για επίθεση του ΙΚ.

O υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε νωρίτερα ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη και επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. «Αυτός είναι ο λόγος που είναι αλήθεια πως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο δράστης ακόμη δεν έχει συλληφθεί», είπε ο ντε Μεζιέρ στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν έχει ένα, αλλά πολλά στοιχεία εξαρχής και διευκρίνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για επίθεση αλλά το κίνητρό της είναι ακόμη ασαφές.

Ο ντε Μεζιέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο πριν γνωστοποιηθεί ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς