Τελευταία Νέα

Από την Κρήτη στην άκρη του κόσμου δύο μηχανόβιοι

Έναν παγωμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε το ταξίδι του Σταύρου Δέρδα και του Θανάση Βαβαρούτα απο το Μπουένος Άιρες και είχε διάρκεια 57 ημέρες και περίπου 17.000 km.

Ο μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Σταύρος Δέρδας και Πατρινός φίλος του Θανάσης Βαρβαρούτας και επισκεφτήκαν την Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη, ενώ κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Γη του Πυρός.

Το δύσκολο αλλά και συναρπαστικό αυτό εγχείρημα απαιτούσε οδήγηση 8 έως 12 ώρες την ημέρα με τις δυσκολίες να είναι δεκάδες μιας και σε πολλά σημεία των διαδρομών οι πλάγιοι άνεμοι αλλά και η βροχή έκαναν ακόμα πιο επικίνδυνη την οδήγηση και μάλιστα σε άγνωστους δρόμους και για τους δύο.

Οι άνθρωποι ήταν ιδιαιτέρα φιλικοί με το που άκουγαν ότι ερχόμασταν από Ελλάδα τονίζει ο Σταύρος Δέρδας.

Οι δύο φίλοι οδηγούσαν τη γνωστή Ruta 40 και την Carretera Austral διασχίζοντας πάνω στους δύο τροχούς παγετώνες και αγρία φύση είχαν μάλιστα οι δύο μοτοσικλετιστές την τύχη να μπουν στο bivouac του Rally Dakar στην πόλη της Cordoba και να δουν από κοντά αυτή την γιορτή του μηχανοκινήτου αθλητισμού.

Παρακολουθείστε τους για να ακούσετε πώς περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία τους από το συναρπαστικό αυτό ταξίδι στην άκρη του κόσμου.

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς