Τελευταία Νέα

Ανδρέας Ξανθός – Δεν είναι ακόμα η ώρα για την αξιολόγηση της κυβέρνησης στις κάλπες – Έρχονται προσλήψεις στην υγεία

Με το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για να καταγράψει τα προβλήματα της μονάδας και να ενημερώσει για τη διαχείριση των προβλημάτων από πλευράς υπουργείου. Σε πανελλαδικό επίπεδο προέχει η δρομολόγηση μόνιμων και προσωρινών προσλήψεων στην υγεία, ενώ σε τοπικό επίπεδο αυτό που επείγει είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων του νοσοκομείου Ρεθύμνου που συχνά-πυκνά “φιλοξενούν” το θανατηφόρο μικρόβιο της λεγεωνέλας. Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την αξιολόγηση και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Βολές κατά των δανειστών για την αξιολόγηση επέρριψε από το Ρέθυμνο ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμη και σε κάθε περίπτωση έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί όπως επιθυμεί τα πρωτογενή πλεονάσματα. Εξήγγειλε 2.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία μέσα στο 2017 και 4.000 προσλήψεις με συμβάσεις ενός έτους μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι με ΚΥΑ πλέον θα τροποποιούνται οι οργανισμοί λειτουργίας των νοσοκομείων για να καλυφθούν κενά σε προσωπικό. Θα δοθεί βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, ενώ θα εξασφαλιστούν κονδύλια για τη συντήρηση παλαιών κτιρίων και στην περίπτωση του Ρεθύμνου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του νοσοκομείου που φέρει το μικρόβιο της λεγεωνέλας, αφού όμως σε πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε θερμικό σοκ και απομονώθηκε τμήμα των σωληνώσεων για να εκλείψει ο μεγάλος κίνδυνος.

Ως προς τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης από την κοινωνία είναι καθημερινή και δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της τελικής αξιολόγησης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς